• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cvijanović: Vrijeme je da OHR ode iz BiH

Autor SRNA

Premijerka RS Željka Cvijanović smatra da je vrijeme da OHR ode iz BiH i da nikog nije ni trebalo da sankcioniše, niti da funkcioniše u BiH, odnosno da donosi bilo kakve mjere, pogotovo da nameće zakone i odluke.

Cvijanovićeva je rekla da bi "voljela da OHR ode što prije" i naglasila je da je nedopustivo da postoji OHR u zemlji koja ima izborni proces, demokratski izabrane predstavnike, institucije, Ustav i zakone.

"Pogotovo je nedopustivo da neki neizabrani pojedinac ima pravo da promijeni Ustav, zakone, skine nekog sa liste ili sankcioniše, da uništava porodice bez ikakvih dokaza, a kada shvati da nema dokaza za to, povlači odluke", navela je Cvijanovićeva.

Cvijanovićeva je novinarima u Sarajevu rekla da je BiH evropski prostor u kojem treba da se pravi isključivo EU, koja je jedini i najiskreniji partner BiH i sa kojim sarađuje na evropskim pitanjima.

"OHR nosi uvijek tacnu za čašćenje pred izbore - ili nekome daju novac koji su zaledili, ili ukinu određene sankcije", rekla je Cvijanovićeva.

Prema njenim riječima, nakon što je OHR to radio čitav niz godina, sada želi da opovrgne ono šta je činio i da ukida određene mjere.

Visoki predstavnik Valentin Incko ukinuo je danas preostale zabrane za vršenje javne dužnosti za 30 lica i više nijedno lice više nije pod ovim sankcijama.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE