• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cvijanović: U Fondu ima sredstava

Autor SRNA

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da u Fondu solidarnosti za obnovu Srpske ima sredstava, kako onih doznačenih iz budžeta, tako i onih koja su prikupljena na računu posebnih namjena.

Cvijanovićeva je naglasila da su lažne izjave pojedinih načelnika lokalnih zajednica Srpske federalnim medijima kako u Fondu nema sredstava.

"Ne bi ni bilo moguće da istovremeno dijelimo vaučere i idemo sa sanacijom infrastrukture, kao i da se reaguje prema poljoprivredi, a da nemamo ta sredstva", rekla je Cvijanovićeva novinarima.

Ona je najavila da će se paralelno sa izvršavanjem svih budžetskih obaveza u Fondu obezbijediti i dodatna sredstva.

Komentarišući ocjene Udruženja potrošača da izmjene Zakona o porezima na upotrebu, držanje i nošenje dobara predstavljaju nepopularnu mjeru, Cvijanovićeva je rekla da su nova opterećenja uvedena s ciljem pomoći u sanaciji posljedica poplava, ali da se Vlada Srpske rukovodila potrebom da ona budu u najmanjem mogućem iznosu.

Ruski kredit izvjestan

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da je ruski kredit Srpskoj izvjestan, dostupan i u posljednjih mjesec dana dogovoren u konačnim detaljima.Govoreći o iznosu kredita, Cvijanovićeva je rekla da postoje dvije varijante sa različitim procedurama i iznosima. "Taj kredit je ispregovaran i onog momenta kada procijenimo da je potrebno da se on povlači, ide se u proceduru", rekla je Cvijanovićeva novinarima.

 "Kada je riječ o drugim davanjima, razumijemo da to ne može da bude popularno, ali je to jedan od mehanizama za obezbjeđivanje sredstava u Fondu solidarnosti", naglasila je Cvijanovićeva.

Cvijanovićeva, koja je i kandidat SNSD-a za člana Predsjedništva BiH, izjavila je da je ono što ima navedeno u njenom imovinskom kartonu i da nije imala uvid u kartone drugih političara.

"Ispunila sam svoju zakonsku obavezu i ne zanimaju me imovinski kartoni drugih političara", rekla je Cvijanovićeva.

Još iz INFO

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

[email protected]

drzavljanin sam rs i tu upisan.u karanovcu opstina perovo imam kucu i tu zivim 6do9 meseci godisnje.posle majskih poplava i opstinska i republicka komisija izasle da procne stetu i uradile su vrlo korektno.pomoc nisam dobio zbog lk. izdate u srbiji.pitam zasto.mozda je to manipulacija opstinske i republicke vlasti da bi obmanula medjunarodne donatore u pogledu razmera ovih poplava ili je nesto drugo u pitanju...svi iz komisije su videli odakle je lk. jos kada su prvi put bili ali su posteno ljudski odradili posao...zasto nisam dobio pomoc,mozda zato sto mi je lk. iz srbije pa nemam pravo da zivim na ocevini u rs.ako vam nije tesko objasnite a ja cu o ovome obavestiti i komisju vlade srbije kao opozicione lidere u rs.

slavko ljepojevic

@[email protected] svaka cast,brzo ste me nazvali iz vase kancelarije i objasnili zasto nemam pravo na vaucere .znaci,samo zbog lk. ok.mozda je to i dobro da me naterate da uzmem lk. republike srpske ali i to mi verovatno nece pomoci da koliko toliko zivim kao vecina pristojnog sveta

MONDO REPORTAŽE