• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dobojske izbjeglice nezadovoljne

Autor SRNA

Predstavnici udruženja lica koja su izbjegla ili su raseljena iz Federacije BiH izrazili su danas u Doboju nezadovoljstvo dinamikom rješavanja njihovog stambenog pitanja.

 Dobojske izbjeglice nezadovoljne Izvor: MONDO/Petar Stojanović

Na sastanku o rješavanju stambenih pitanja značajnih za izbjegla, raseljena lica i povratnike učestvovali su predstavnici ministarstava za izbjegla i raseljena lica Republike Srpske i BiH, te republičkih i regionalnih udruženja ove kategorije stanovništva u Srpskoj.

Predsjednik Izvršnog odbora Republičkog saveza za izbjegla i raseljena lica Uroš Nedić rekao je da je sastanak iniciran nezadovoljstvom brzinom rješavanja stambenog pitanja ove populacije, te da će zaključke dostaviti Vladi Srpske.

Potpredsjednik Saveza udruženja izbjeglih, raseljenih lica i povratnika Republike Srpske Ranko Lale ukazao je na lošu realizaciju projekta zbrinjavanja ljudi čije stanje su dodatno pogoršale nedavne poplave.

Član Regionalnog udruženja za izbjegla, raseljena lica i povratnike regije Doboj Gojko Stević na današnjem sastanku aktuelizovao je problem alternativnog smještaja za izbjegla i raseljena lica, koji su smješteni u Domu penzionera u Doboju ili plaćaju smještaj kod privatnih lica.

"Vlada Republike Srpske refundira samo 50 KM po domaćinstvu, dok se za preostali iznos do 150 ili 200 KM, koliko iznosi prosječna kirija u Doboju, lica moraju sama snaći", izjavio je Stević.

On kaže da legalizacija placeva i objekata u izbjegličkim naseljima još nije izvršena, iako su preduzete neophodne radnje. "Do daljeg čekamo odluku Skupštine grada o načinima prenosa vlasništva nad zemljom", poručio je Stević.

Savjetnik u kabinetu zamjenika ministra za ljudska prava BiH Dragana Bojević rekla je da je ova institucija u stalnom kontaktu sa stranim predstavnicima i organizacijama, ali da je njihova uloga samo koordinirajuća.

Rukovodilac Odsjeka Ministarstva za izbjegla i raseljena lica u Doboju Jovo Jović ocijenio je današnju diskusiju "konstruktivnom".

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE