• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lagumdžija, Hil: Važno jačanje regionalne saradnje

Autor SRNA

Ministar inostranih poslova BiH Zlatko Lagumdžija i otpravnik poslova Ambasade SAD u BiH Nikolas Hil ocijenili su da je jačanje regionalne saradnje izuzetno važan segment na putu BiH u EU i evroatlantskim integracijama.

Lagumdžija i Hil danas su razgovarali o aktivnostima za jačanje regionalne saradnje povodom predstojeće Konferencije o zapadnom Balkanu u Berlinu.

Lagumdžija je istakao da su postojeći dobri odnosi među zemljama regiona sjajna prilika da se, uz političku i finansijsku podršku EU i međunarodne zajednice u cjelini, region ekonomski ojača, što će uz postojeće dobre političke odnose dovesti do brže integracije zemalja zapadnog Balkana u EU.

On je upoznao Hila o konkretnim projektima koje je BiH predložila u okviru regionalne saradnje, saopšteno je iz Ministarstva inostranih poslova BiH.

Razgovarajući o predstojećoj Konferenciji o zapadnom Balkanu u Berlinu, sagovornici su zauzeli stav da ona predstavlja konkretizaciju ranije zauzetih stavova EU u procesu približavanja regiona evropskim integracijama kroz doprinos ekonomskom i socijalnom razvoju i jačoj regionalnoj povezanosti.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE