• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Apel za pomoć načelnika Petrova

Autor SRNA

Načelnik opštine Petrovo Ozren Petković uputio je danas apel za pomoć u saniranju štete koju je izazvalo olujno nevrijeme praćeno nezapamćenim gradom u subotu popodne.

Petković je apelovao da vlasti u Republici Srpskoj, preduzeća, ustanove i preduzetnici pomognu u saniranju štete na krovovima velikog broja privatnih kuća i javnih ustanova, jer građevinska operativa u blizini Petrova i u Federaciji BiH ne može stići da pokrije sve otkrivene objekte, pošto je potražnja za radovima ove vrste ogromna.

"U ovoj sedmici očekujemo nove padavine i ako do tada ne pokrijemo kuće i javne ustanove šteta će biti katastrofalna", rekao je Petković Srni i dodao da u budžetu opštine Petrovo nema dovoljno sredstava ni za osnovnu pomoć ugroženima.

On je podsjetio da je ovo od maja treća katastrofalna elementarna nepogoda koju ni mnogo veći opštinski budžet ne bi mogao da podnese.

U Petrovu je juče proglašeno stanje elementarne nepogode nakon grada i olujnog vjetra u kome su najviše stradala naselja Petrovo i Kakmuž i u kome je grad veličine teniske loptice oštetio većinu kuća u ova dva naselja.

Operater Protivgradne preventive Repblike Srpske Milenko Arsenić rekao je da su ispaljene tri rakete, ali da je gradonosni oblak, ipak, napravio ogromnu štetu.

On je apelovao da na području opštine Petrovo što prije bude instalisana najmanje još jedna protivgradna stanica koja bi doprinijela boljoj zaštiti od grada.

...
Izvor: YouTube

Načelnik opštinskog Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove Mira Katanić rekla je da se od jutros prijavilo više od 100 građana kojima je nanesena šteta u subotnjem nevremenu.

Ona je dodala da je u ovom trenutku nemoguće procijeniti štetu, koja je, prema informacijama sa terena, ogromna.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE