• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pomoć za preduzeća oštećena u poplavama

Autor SRNA

Delegacija EU u BiH pokrenula je program za oporavak od poplava vrijedan 43,52 miliona evra, putem koga će biti dodijeljena bespovratna pomoć malim i srednjim preduzećima koja su u maju pretrpjela veliku materijalnu štetu od poplava.

EU sufinansira ovaj projekat sa 42,24 miliona evra.

Pomoć će uključivati sredstva koja su u direktnoj vezi sa s individualnim potrebama, kao što su nabavka opreme i materijala, rekonstrukcija poljoprivredne infrastrukture, pružanje tehničke pomoći radi poboljšanja produktivnosti, te pružanje pomoći preduzećima u stvaranju prihoda zasnovanog na pristupu lanca vrijednosti, piše "Dnevni avaz" pozivajući se na izvore iz Delegacije EU u BiH.

Ove aktivnosti usmjerene su na zadržavanje radnih mjesta, kao i proširenje mogućnosti za zapošljavanje.

Za ovaj program mogu se prijaviti preduzeća koja se bave proizvodno-uslužnom djelatnošću, a registrovana su u opštinama Maglaj, Odžak, Domaljevac - Šamac, Orašje, Tuzla, Sanski Most, Živinice, Zenica, Srebrenik, Lukavac, Žepče, Bijeljina, Šamac, Doboj, Prijedor, Banjaluka, Modriča, Laktaši, Srbac, Žekovići, Vukosavlje, Donji Žabar, Čelinac i Brčko.

Pojedinačni iznos sredstava za koje se može podnijeti zahtjev iznosi od 10.000 KM do 150.000 KM po preduzeću, a rok za podnošenje prijava je 22. septembar.

Iz Delegacije EU u BiH poručuju da zahtjevi koji po specifičnosti visine pomoći prelaze navedene iznose mogu biti podvrgnuti posebnoj evaluaciji.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE