• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milomir Savčić novi predsjednik BORS-a

Autor SRNA

General Milomir Savčić sa Sokoca izabran je danas većininom glasova za predsjednika Boračke organizacije Republike Srpske (BORS).

Na Izbornoj skupštini BORS-a, koja je održana u Brodu, za Savčića je glasalo 98 od ukupno 135 delegata.

Savčićev protivkandidat Vlado Živković iz Prnjavora dobio je 35 glasova, a dva delegata bila su uzdržana, dok je treći kandidat Mihajlo Parađina odustao od kandidature.

Nakon izbora, Savčić je novinarima izjavio da će insistirati na jedinstvu Boračke organizacije, te da će uočene probleme u radu i funkcionisanju nastojati da počne rješavati što prije.

On je naveo da se moraju promijeniti mnoge stvari, da je potrebno raditi na poboljšanju društvenog položaja boraca i njihovog socijalnog položaja, te ocijenio da je potrebno promijeniti i Statut organizacije, kao i pravilnike.

"Neke slabosti sam apostrofirao i to pokazuje položaj samih boraca na terenu. U narednom periodu obići ću sve regionalne odbore boračke organizacije i raditi na otklanjanju problema i poboljšanju života i rada boračke populacije", dodao je Savčić.

Bivši predsjednik BORS-a Pantelija Đurguz izjavio je da duboko vjeruje da će novo rukovodstvo dobro raditi u narednom, teškom periodu.

"Naravno da može bolje, i da nismo uradili sve što smo trebali, bilo je problema koji su, neki više, a neki manje, uspješno rješavani", rekao je Ćurguz.

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Petar Đokić poručio je ranije danas da će resorno ministarstvo prihvatiti novo rukovodstvo Boračke organizacije Srpske bez obzira ko bude izabran, te nastaviti dosadašnju saradnju.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE