• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Povratnici u Kupresu: Jad i čemer od života

Autor SRNA

Predsjednik Asocijacije udruženja raseljenih, povratnika i izbjeglica u Republici Srpskoj Vojislav Milišić tvrdi da je život srpskih povratnika u federalnu opštinu Kupres težak, kao i na cijelom području Federacije BiH.

"U organima vlasti u Kupresu skoro da i nema niko zaposlen od Srba, kuće su u teškom stanju, a tamo gdje je bilo donacija popravak je bio nedovoljan", naveo je Milišić, nakon što je posjetio srpske povratnike u Kupresu.

Prema njegovim riječima, srpski povratnici u Kupresu žive u medijskom mraku, jer nemaju pristup srpskim elektronskim i pisanim medijima.

"Najgore od svega što im je ugrožena privatna imovina, njive i livade. Ako pokušaju nekome da ukažu na to, ili pokušaju da spriječe budu izvrgnuti opasnosti i uvredama", naglašava Milišić.

On je rekao da je jedan od zahtjeva srpskih povratnika u Kupres da dobiju žice i materijal da ograde bar dio svog posjeda.

Milišić je dodao da u Kupresu živi oko 150 srpskih povratnika, od čega njih 100 živi na relaciji Kupres - Republika Srpska, dok u samom gradu ima svega pet do šest Srba povratnika.

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Gz

Pa tako nam je sirom nase lepe Bosne

MONDO REPORTAŽE