• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik podržao mljekare: I na ulicu, ako treba!

Autori mondo.ba Autori Agencije

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik upoznao je danas predstavnike Udruženja poljoprivrednika - mljekara Srpske u kojem pravcu će se kretati politika poljoprivrede i iznio stav o mandataru za sastav nove republičke vlade.

To je izjavio je danas predsjednik Udruženja poljoprivrednika – mljekara Srpske Vladimir Usorac.

On je novinarima nakon sastanka rekao da su poljoprivrednici ukazali predsjedniku Srpske na probleme sa kojima se susreću na nivou entiteta i BiH.

"Zahvalili smo predsjedniku Dodiku za punu podršku u našim aktivnostima i on (Dodik) je na stanovištu da smo u pravu i da će nas podržati u potpunosti, čak i ako treba da ide s nama na ulicu", kaže Usorac.

On je rekao da su poljoprivrednici izrazili želju i za sastankom sa novoizabranim predsjednikom Vlade Srpske i ministrom poljoprivrede u novoj Vladi kako bi razgovarali o problemima u poljoprivredi.

Usorac: Proteste sa granice selimo na Marijin dvor

Predsjednik Udruženja poljoprivrednih proizvođača - mljekara Republike Srpske Vladimir Usorac najavio je da će mljekari, ukoliko ne budu ispunjeni njihovi zahtjevi za zaštitu domaće proizvodnje, umjesto blokade granica protestovati ispred institucija BiH u Sarajevu.

Nakon razgovora s predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, Usorac je rekao u izjavi novinarima u Banjaluci da su "zatvorili" Granični prijelaz u Orašju za uvoz mlijeka u BiH iz EU te dali rok od 10 dana da se postigne dogovor s vlastima u BiH.

"Ukoliko ne bude dogovora, preseljavamo se na Marijin dvor. Dosta smo bili na granici, idemo na Marijin dvor", otkrio je Usorac.

Kazao je i da su dobili podršku za svoje zahtjeve od predsjednika RS.

"Dogovorili smo da nakon uspostavljanja Vlade RS razgovaramo i s premijerkom te resornim ministrom i predsjednikom RS i da se za naše probleme, koji su problemi države BiH, mora naći rješenje", naveo je on.

I iz Dodikovog kabineta je potvrđeno da su predstavnici poljoprivrednih proizvođača predsjednika RS upoznali o problemima koji imaju kada je u pitanju izvoz robe, kao i o zahtjevima koji su u vezi s tim upućeni institucijama na nivou BiH.

On je podržao aktivnosti poljoprivrednih proizvođača i naglasio značaj zaštite domaće poljoprivredne proizvodnje.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE