• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbac i dalje bez budžeta

Autor SRNA

Odbornici Skupštine opštine Srbac ni danas nisu usvojili rebalans budžeta za 2014. godinu i budžet za narednu godinu, a nova sjednica zakazana je za 31. decembar.

Budžetska dokumenta nisu usvojena ni na sjednici lokalnog parlamenta, koja je održana 9. decembra.

Rebalans budžeta za ovu godinu predviđen je u iznosu od 7,2 miliona KM, a budžet opštine za 2015. godinu u iznosu od 6,3 miliona KM.

Odbornici SDS-a Milijana Antonić, SNSD-a Krsto Čavor i SP-a Tošo Stojković ocijenili su da je riječ o nerealnom planiranju sa velikom budžetskom dubiozom, da ima nenamjenskog utroška sredstava i da bi načelnik opštine trebalo da podnese ostavku.

Ćirić kaže da neće podnijeti ostavku i da se ne plaši, ukoliko neko bude pokrenuo pitanje njegovog opoziva, jer je spreman da građanima Srpca dokumentuje da se ne bori za pojedinačne i stranačke interese, već za njihovo dobro.

"Četiri odbornika SDS-a dvije godine su bili u poziciji, a početkom decembra javno su mi uskratili podršku i sa 12 odbornika SNSD-a i SP-a mogu da opstruišu sve moje prijedloge", rekao je Ćirić.

Predsjednik Skupštine opštine Srbac Zoran Đukić najavio je da će 31. decembra biti održana još jedna sjednica na kojoj bi u trećem pokušaju bio usvojen budžet i na taj način bilo izbjegnuto donošenje odluke o privremenom finansiranju za prvo tromjesečje 2015. godine.

On je ocijenio da privremeno finansiranje "nikome ne odgovara".

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE