• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbac: Načelnik prešao u socijaliste

Autor SRNA

Predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić saopštio je da su od danas načelnik opštine Srbac Drago Ćirić, kao i još tri odbornika iz skupštine ove lokalne zajednice postali članovi SP.

"Oni su ovu odluku donijeli procjenjujući da je SP po svojoj političkoj ideji i programu najbliža njihovim ličnim uvjerenjima. Ćirić je 1994.godine bio jedan od osnivača SP, u kojoj je dugo godina djelovao, a u NSP je prešao prije izvjesnog vremena, kada je ta stranka formirana", rekao je Đokić novinarima u Banjaluci.

On je naveo da Ćirić odlučio da je za njega, za opštinu Srbac bolje da svoj politički angažman nastavi u SP-u, dodajući da su vrata SP uvijek otvorena za sve kvalitetne ljude.

"Na ovaj mi ćemo preuzeti i dodatnu obavezu da damo snažnu podršku svim aktivnostima koje će se voditi u Srpcu, i to još u većoj mjeri, jer smo tamo imali samo jednog odbornika", istakao je Đokić.

On je najavio i razgovore sa SNSD-om oko formiranja skupštinske većine u Srpcu.

Ćirić je rekao da je je odluka za ovakav potez bila ne zbog ličnih interesa, već zbog interesa građana srbačke opštine.

On je dodao da je prije dvije godine, kada je stupio na dužnost načelnika opštine, Srbac bio najzaduženija opština u Srpskoj, sa zaduženjem tri puta većim od budžeta, te da se za dvije godine uspjelo da se smanji dug za dva miliona KM.

Ćirić je naveo da je za njegova mandata u Srpcu otvoreno 300 novih radnih mjesta, da će uskoro biti otvorena i fabrika vode i da se prave planovi za veći privredni razvoj.

U SP su prešli i odbornici Zoran Vučić, Zoran Đukić i Nenad Babić, koji su, kao i Ćirić bili u koaliciji "Zvono".

Koalicija "Zvono", sastavljena od više stranaka u skupštini opštine Srbac, ima većinu od 13 odbornika, 11 odbornika su iz SNSD-a i jedan iz SP-a.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE