• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bosić: BiH da pređe u fazu dogovora i reformi

Autori mondo.ba Autori Agencije

Predsjednik SDS-a Mladen Bosić izjavio je da očekuje da će BiH u sljedećoj godini izaći iz situacije neprekidnih političkih konflikata i da će ući u fazu dogovaranja i reformi, što će dovesti do bolje budućnosti za sve građane.

Bosić očekuje da će uskoro biti formirani Dom naroda i Savjet ministara BiH, poslije čega bi se krenulo u proceš reformi, kako BiH više ne bi bila "crna rupa" u regionu i Evropi.

"Ukoliko budemo učestvovali u vlasti na nivou BiH, nemamo namjeru da prenosimo nadležnosti s entiteta na državni nivo, već da damo sve od sebe da te institucije rade na dobrobit građana", kazao je lider SDS-a na konferenciji za novinare.

Prema njegovim riječima, vlasti treba da pronađu rješenja za probleme građana RS i BiH, a to je moguće jedino kroz reforme, od kojih bi neke bile bolne.

Sumirajući stanje u RS u 2014. godini, Bosić je kazao da ova godina nije bila uspješna za ovaj bh. entitet, upozorivši da Republiku Srpsku "ne čeka svijetla budućnost" ako vlasti ne budu radile na razvoju ekonomije.

On je, međutim, izrazio sumnju da će aktuelna vlast u RS uspjeti da poboljša život građana.

"Dobili smo politiku kontinuiteta, koja negira probleme, nezaposlenost, koja je motivisana korupcijom u pokretanju projekata, koja se zaduživala kod isplate penzija...Budžet RS za narednu godinu ne uliva povjerenje i već se vidi da se uskraćuju sredstva lokalnim zajednicama, a i dalje im se prebacuju obaveze", ocijenio je Bosić.

On smatra da vlast u RS "bježi od stvarnog stanja" i da je malo vjerovatno da će se desiti promjene koje bi RS pokrenule naprijed.

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Gz

Hm. Bosic

MONDO REPORTAŽE