• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Grupa nezadovoljnih radnika stigla u Orašje

Autor Anadolija

Grupa od sedam radnika Fabrike obuće "Aida" koji su tokom dana pješice išli prema graničnom prelazu Orašje, stigli su u Orašje.

Kako je za Anadoliju potvrdio jedan od radnika Hasan Užičanin, grupa je primljena u Omladinski centar u Orašju gdje će i prenoćiti.

"Smješteni smo ovdje i čekamo drugu grupu ovdje koja je još uvijek na putu", kazao je.

Radnici su jutros krenuli iz Ormanice kod Srebrenika, a nekoliko sati kasnije za njima je

 krenula grupa od skoro 200 radnika  Fabrike obuće "Aida", Livnice čelika, Fabrike deterdženata Dita i Fabrike namještaja Konjuh. Svi oni su tokom proteklih sedmica protestovali na ulicama Tuzle apelujući na probleme radnika koji se odnose na zaposlenje, uvezivanje radnog staža te teškog socijalnog stanja.

Vlada Tuzlanskog kantona na današnjoj vanrednoj sjednici donijela je odluku za radnike koji pješače prema Orašju u namjeri da napuste BiH kojom će radnicima dodijeliti pakete sa osnovnim životnim namirnicama, u vrijednosti od 100 KM.

Užičanin kaže kako je zgrožen ovom odlukom te je za Anadoliju kazao kako je "još jutros znao da od rješenja neće biti ništa".

"Mi smo to još jutros znali i zato smo krenuli. Ostali su ostali iza nas jer su vjerovali vladi Tuzlanskog kantona, mi im nismo vjerovali. Nemam komentara na njihovu odluku zaista", kazao je te dodao kako će grupa smještena u centru čekati druge radnike te će ujutru nastaviti put prema graničnom prelazu.

Radnici uništenih tuzlanskih preduzeća su tokom proteklih sedmica protestovali na ulicama Tuzle apelujući na probleme radnika koji se odnose na zaposlenje, uvezivanje radnog staža te teškog socijalnog stanja. Pored toga, protestujući ispred zgrade Vlade Tuzlanskog kantona radnici su tražili isplatu jednokratne novčane pomoći u iznosu od 400 konvertibilnih maraka.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE