• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nastavljena sjednica Pralamenta RS

Autori mondo.ba Autori SRNA

Raspravom o Prijedlogu budžeta Republike Srpske za narednu godinu u iznosu od 2,033 milijarde KM u Banjaluci je nastavljena sjednica Narodne skupštine Srpske.

 Nastavljena sjednica Pralamenta RS Izvor: MONDO

Izvor: MONDO

Obrazlažući Prijedlog budžeta, ministar finansija Srpske Zoran Tegeltija rekao je sinoć na sjednici parlamenta da ukupni budžetski prihodi i primici za nefinansijsku imovinu u 2015. godnini iznose 1,588 milijardi KM, što predstavlja uvećanje od 48 miliona KM, odnosno 3,1 odsto u odnosu na sredstva planirana rebalansom budžeta za 2014. godinu.

Dnevnim redom posebne sjednice predviđeno je i razmatranje Prijedloga zakona o izvršenju budžeta, Prijedloga odluke o dugoročnom zaduživanju Srpske i Prijedloga odluke o kratkoročnom zaduživanju Srpske.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović na početku skupštinskog zasjedanja obavijestio je narodne poslanike da je Vlada Republike Srpske iz skupštinske procedure povukla Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o posebnim načinima izmirenja poreskog duga po hitnom postupku.

On je rekao da će dan za glasanje biti nakon apsolviranja cjelokupnog dnevnog reda.

STANIĆ: PREDLOŽENI BUDŽET JE POTROŠAČKI

Poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Miladin Stanić smatra da je predloženi budžet potrošački i da ne sadrži nijedan segment razvojne komponente.

Stanić je rekao da Vlada treba da podržava one privredne subjekte u Republici Srpskoj koji stvaraju dohodak.

Poslanik PDP-a Perica Bundalo zatražio je da se u budžetu Republike Srpske za 2015. godinu grant sredstva za izgradnju memorijalnog centra Donja Gradina povećaju na 200.000 KM.

Bundalo je u ime Kluba poslanika PDP-a predložio usvajanje zaključka, kojim Narodna skupština Republike Srpske obavezuje Vladu da bez odlaganja provede postupak izrade projekta za izgradnju memorijalnog centra Donja Gradina.

Poslanik NDP-a Krsto Jandrić smatra da su u budžetu za narednu godinu umjesto ušteda povećana sredstva za javnu potrošnju iz kredita.

Poslanik SNSD-a Drago Tadić smatra da treba nastaviti pregovore u vezi sa privatizacijom Rudnika željezne rude "LJubija" kod Prijedora, jer će njegovom prodajom biti obezbijeđeno zaposlenje 300 ljudi.

On je dodao i da je ribnjak Saničani veliki potencijal za privredu u okolini Prijedora.

Tadić je rekao da će se zalagati za zapošljavanje u oblasti industrije i poljoprivrede, što hitnije provođenje projekata za zaštitu od poplava, stvaranje prilika za povećanje budžeta.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE