• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izabrana rukovodstva stalnih komisija

Autor SRNA

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH izabrao je danas članove Komisije za pripremu izbora Savjeta ministara BiH, za čijeg je predsjedavajućeg izabran Asim Sarajlić (SDA).

Za prvog zamjenika predsjedavajućeg izabrana je Aleksandra Pandurević (SDS), a za drugog zamjenika Diana Zelenika (HDZ BiH - HNS), saopšteno je iz parlamenta BiH.

Članovi ove komisije su i poslanici Damir Bećirović (DF), Fehim Škaljić (SBB BiH), Vjekoslav Bevanda (HDZ BiH - HNS), Mirsad Mešić (SDP BiH), Lazar Prodanović (SNSD), Zaim Backović (BPS), Jasmin Emrić (A-SDA), Momčilo Novaković (SDS) i Jovan Vukovljak (SNSD).

Izborom predsjedavajućih, te prvih i drugih zamjenika predsjedavajućih danas su konstituisane ustavnopravna, te komisije za spoljne poslove, spoljnu trgovinu i carine, finansije i budžet, saobraćaj i komunikacije, kao i Komisije za ostvarivanje ravnopravnosti polova.

Za predsjedavajućeg Ustavnopravne komisije Predstavničkog doma izabran je Željko Komšić (DF), a za prvog zamjenika predsjedavajućeg izabrana je Aleksandra Pandurević (SDS), dok je drugi zamjenik Damir Arnaut (SBB BiH).

Članovi ove Komisije su i poslanici Šefik DŽaferović i Senad Šepić iz SDA, Momčilo Novaković (SDS), Nikola Lovrinović i iz HDZ BiH Borjana Krišto i Lazar Prodanović (SNSD).

Za predsjedavajuću Komisije za spoljne poslove Predstavničkog doma izabrana je Dušanka Majkić (SNSD). Za prvog zamjenika predsjedavajuće izabrana je Monika Tomić (HDZ BiH - HNS), a za drugog zamjenika Nermina Kapetanović (SDA).

Članovi ove Komisije su i poslanici Senad Šepić i Sadik Ahmetović iz SDA, Mladen Bosić (SDS), Željko Komšić (DF), Mirsad Đonlagić (SBB BiH) i Denis Bećirović (SDP BiH).

Za predsjedavajućeg Komisije za spoljnu trgovinu i carine Predstavničkog doma parlamenta BiH izabran je Šemsudin Mehmedović (SDA).

Za prvog zamjenika predsjedavajućeg izabran je Nenad Lalić (SDS), a za drugog zamjenika Nikola Lovrinović (HDZ BiH - HNS). Članovi ove Komisije su i poslanici Safer Demirović (SDA), Miroslav Milovanović i Nikola Špirić (SNSD), Mensura Beganović (DF), Mirsad Mešić (SDP BiH) i Zaim Backović (BPS).

Za predsjedavajućeg Komisije za finansije i budžet Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH izabran je Vjekoslav Bevanda (HDZ BiH - HNS). Za prvog zamjenika predsjedavajućeg izabran je Salko Sokolović (SDA), a za drugog zamjenika Nenad Lalić (SDS).

Članovi ove komisije su i poslanici Amir Fazlić (SDA), Aleksandra Pandurević (SDS), Dušanka Majkić (SNSD), Jasmin Emrić (A-SDA), Damir Bećirović (DF) i Mirsad Isaković (SBB BiH).

Za predsjedavajućeg Komisije za saobraćaj i komunikacije Predstavničkog doma parlamenta BiH izabran je Momčilo Novaković (SDS). Za prvog zamjenika predsjedavajućeg izabran je Nikola Lovrinović (HDZ BiH - HNS), a za drugog zamjenika Hanka Vajzović (DF).

Članovi ove Komisije su i poslanici Šemsudin Mehmedović i Amir Fazlić iz SDA, Jovan Vukovljak i Staša Košarac iz SNSD-a, Fehim Škaljić (SBB BiH) i Mirsad Mešić (SDP BiH).

Za predsjedavajućeg Komisije za ostvarivanje ravnopravnosti polova Predstavničkog doma parlamenta BiH izabran je Mirsad Isaković (SBB BiH). Za prvog zamjenika predsjedavajućeg izabrana je Milica Marković (SNSD), a za drugog zamjenika Diana Zelenika (HDZ BiH - HNS).

Članovi ove Komisije su i poslanici Nermina Kapetanović i Sadik Ahmetović iz SDA, Jovan Vukovljak (SNSD), Borislav Bojić (SDS), Maja Gasal - Vražalica (DF) i Saša Magazinović (SDP BiH).

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE