• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sud naredio da se Klixu vrate stvari

Autor mondo.ba

Vijeće Opštinskog suda u Sarajevu donijelo rješenje kojim je uvažilo žalbu pravnih zastupnika portala Klix.ba, povodom privremenog izuzimanja predmeta u pretresu prostorija ovog portala

Tako će se, kako je za Klix.ba Kazala Amra Hodžić, portprol Opštinskog suda u Sarajevu, privremeno oduzeti predmeti i po pravomoćnosti ovoga rješenja vratiti direktoru portala Klix.ba Dariju Šimiću i glavnom i odgovornom uredniku Jasminu Hadžiahmetoviću.

Tužilaštvo Kantona Sarajevo ima pravo žalbe na pomenutu odluku.

Podsjetimo, nalog za pretres je potpisao sudija Igor Todorović, dok je u ime Tužilaštva Kantona Sarajevo zahtjev za pretres podnijela tužiteljica Suada Pašić. Pravni zastupnici portala Klix.ba su u zakonom predviđenom roku uložili žalbu na nezakonto izuzimanje stvari koje su trebale biti predmet vještačenja, a u vezi sa aferom "Dva papka", odnosno snimkom na kojem premijerka RS-a Željka Cvijanović govori o "kupovini" zastupnika u narodnoj skupštini RS-a radi formiranja parlamentarne većine.

Klix.ba je ovaj snimak objavio 15. novembra, nakon čega su počeli pritisci na redakciju. Tužilaštvo s druge strane nastavlja rad kada je riječ o istrazi o regularnosti obavljenih pretresa.

"Tužilaštvo i dalje nastavlja vršiti provjere u cilju utvrđivanja eventualne krivične odgovornosti prilikom izvršenja predmetnog pretresa", rekao je ranije danas za Klix.ba portparol Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu Alem Hamzić.

Nakon pretresa je i Udruženje BH novinari uputilo Visokom sudskom i tužilačkom vijeću BiH, Uredu disciplinskog tužitelja, prijavu protiv Kantonalnog tužilaštva Sarajevo, tužiteljke Suade Pašić i glavne tužiteljke Dalide Burzić, te Opštinskog suda u Sarajevu, postupajućeg sudije Igora Todorovića i predsjednice Janje Jovanović zbog utvrđivanja zakonitosti naloga za pretres redakcije portala Klix.ba.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE