• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Savez za bolju budućnost za smjenu Džaferovića

Autor SRNA

Predsjednik Saveza za bolju budućnost Fahrudin Radončić rekao je da će poslanici ove stranke podržati inicijativu za smjenu Šefika Džaferovića sa mjesta predsjedavajućeg Predstavničkog doma parlamenta BiH.

 Savez za bolju budućnost za smjenu Džaferovića Izvor: Samir Cacan, MONDO

Izvor: Samir Cacan, MONDO

On je naglasio da Džaferović ne zaslužuje da bude na čelu multietničkog parlamenta kakva je Parlamentarna skupština BiH.

Radončić, koji je i bivši ministar bezbjednosti, je za Radio-televiziju Republike Srpske rekao da je Džaferović pomagao dovođenje i legalizaciju mnogobrojnih mudžahedina u BiH, te da rukovodstvo SDA radikalizuje odnose u BiH, vraćajući na političku scenu ratne kadrove.

Inicijativu za smjenu Džaferovića pokrenuo je Savez nezavisnih socijaldemokrata SNSD. Predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Staša Košarac potvrdio je ranije da je ovaj klub uputio zahtjev da se u dnevni red treće sjednice Predstavničkog doma parlamenta BiH uvrsti donošenje odluke o razrješenju Džaferovića dužnosti predsjedavajućeg Doma.

Reagujući na najavljenu inicijativu SNSD-a za njegovu smjenu, Džaferović je ranije ocijenio da je riječ o "politizaciji i pokušaju da se usložni formiranje vlasti na nivou BiH".

Potpredsjednik FBiH Mirsad Kebo dostavio je juče Tužilaštvu BiH novih 2.200 stranica dodatne dokumentacije koja može pomoći u utvrđivanju eventualne odgovornosti Sakiba Mahmuljina, Šefika Džaferovića i drugih lica u vezi sa ratnim zločinima nad srpskim civilima u mjestu Vozuća, opština Zavidovići.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE