• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BiH obaviještena o ukidanju presude Glavašu

Autor SRNA

Hrvatsko Ministarstvo pravosuđa obavijestilo je pravosudne institucije BiH o ukidanju pravosnažne presude Branimiru Glavašu, osuđenom na osam godina zatvora zbog ratnog zločina nad srpskim civilima u Osijeku 1991.godine.

U Ministarstvu pravosuđa potvrdili su da su danas od zagrebačkog Županijskog suda zaprimili odluku Ustavnog suda i dopis u kojem ih obavještava da osuđujuća presuda Glavašu nije pravosnažna, javili su hrvatski mediji.

Hrvatsko Ministarstvo pravosuđa o tome je odmah obavijestilo nadležne pravosudne institucije BiH, u kojoj Glavaš služi zatvorsku kaznu.

Glavaš kaznu služi prema pravosnažnoj presudi koju je Ustavni sud ukinuo u ponedjeljak, 12. januara, i njegovi advokati očekuju da se do pravomosnažnosti pusti na slobodu.

Ustavni sud ukinuo je presudu Branimiru Glavašu u slučajevima "Garaža" i "Selotejp" u kojima je pravosnažno osuđen na osam godina zatvora zbog ratnog zločina nad srpskim civilima u Osijeku 1991. i od Vrhovnog suda zatražio da ponovi postupak kojim je potvrdio osuđujuću presudu zagrebačkog Županijskog suda.

Nakon što je kaznu od osam godina zatvora potvrdilo i pravosuđe BiH, gdje je odlučio odslužiti zatvor, Glavaš je do sada odslužio tri petine zatvorske kazne čime je stekao pravo na vanzatvorske pogodnosti koje je, prema pisanju hrvatskih medija, počeo koristiti prošlog vikenda, pa u ćeliju dolazi samo da prespava.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE