• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mještani Starčevice: Tražimo ono što smo platili!

Autor mondo.ba

Više od stotinu mještana banjalučkog naselja Starčevica izrazilo je nezadovoljstvo time što su radnici Toplane došli u nenajavljenu provjeru temperature u stanovima, dok je, kako kažu, spoljna temperature bila 15 stepeni Celzijusovih.

 Mještani Starčevice: Tražimo ono što smo platili! Izvor: Dušan Volaš/MONDO

Izvor: Dušan Volaš/MONDO

"Više nego sramotna odluka rukovodstva banjalučke 'Toplane' da nakon nezadovoljstva kvalitetom grijanja do 12. januara ove godine i podnošenja peticije 123 vlasnika stanova u Ulici Prve krajiške brigade na Starčevici, uputi komisiju u provjeru temperature, dok je napolju 15 stepeni Celzijusovih", kazao je Milorad Arlov, član Savijeta MZ Starčevica i jedan od potpisnika peticije upućene "Toplani", u kojoj traže umanjenje januarskih računa za grijanje za 50 odsto zbog lošeg grijanja, pišu "Nezavisne novine".

Arlov ističe da stanare ne zanima ko treba da ulaže u infrastrukturu vrelovoda, toplovoda, kotlovnica i da li ima mazuta, već isključivo temperatura u njihovim domovima, koja je, kako kaže, ispod podnošljivog nivoa.

"Mi samo tražimo ono što smo platili, da se grijemo kad je temperatura niska i, naravno, kada dođe do minus 10 ili minus 15 stepeni, a ne da brinu o nama ili nas provjeravaju kada je spoljna temparatura plus 15", naveo je Arlov.

Iz "Toplane", međutim, navode da su mjerenja izvršena kada je spoljna temperatura bila plus

  sedam stepeni.

"Mjerenje je izvršeno u oko 40 stanova i u svim stanovima je utvrđena temperatura u skladu sa OT uslovima za isporuku toplotne energije, oko 21 stepen, iako je minimalna propisana temperatura 19 stepeni Celzijusovih", kazao je direktor banjalučke "Toplane" Mićo Milovanović.

Ističe da to može biti utvrđeno i u zapisnicima sačinjenim prilikom mjerenja, a koji su potpisali vlasnici stanova. Istovremeno je dodao da su radnici na teren poslani po primanju peticije vlasnika stanova sa Starčevice te da se uvidom u istu može zaključiti da u Ulici Prve krajiške brigade ima i onih koji su zadovoljni kvalitetom grijanja.

"To potvrđuje činjenica da je od 238 stanara peticiju potpisalo njih 123. Peticija nije pisana zbog lošeg kvaliteta grijanja, već stoga da bi neki pojedinci rukovođeni drugim interesima izbjegli plaćanje dugovanja za grijanje ili time sebi obezbijedili medijsku pažnju", poručio je Milovanović.

Iz "Toplane" navode da su uvidom u listu potpisnika peticije došli do saznanja da mnogi od njih imaju velika dugovanja, od kojih neka iznose 8.500 KM.

"Toliki dug znači da po pet, šest godina nisu plaćali grijanje", kaže Milovanović.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE