• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Majkić: Kebine tvrdnje nisu izmišljotina

Autor SRNA

Poslanik SNSD u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Dušanka Majkić kaže da ima suviše dokaznog materijala koji Šefika Džaferovića dovodi u vezu sa ratnim zločinima da bi to bilo izmišljotina.

Ona je navela da u SNSD-u smatraju da predsjedavajući Predstavničkog doma ne može da vode ovaj dom i predstavlja parlament BiH dok se ne dokaže da li je ono što za njega iznosi potpredsjednik Federacije BiH Mirsad Kebo istina ili ne.

"Ukoliko to nije istina, on će moći nastaviti da obavlja svoje funkcije. Međutim, suviše ima dokaznog materijala da bi to bilo izmišljotina", ocijenila je Majkićeva i podsjetila da su mnogi Srbi skinuti sa pozicija, jer su bili u neposrednoj vezi sa SDS-om u vrijeme rata.

Majkićeva je za portal "Vijesti" rekla da pitanje rada Tužilaštva BiH u vezi sa slučajem koji je

  otvorio Kebo neće biti samo privatna želja ove institucije ili glavnog tužioca, nego mnogo značajnijih ljudi koji će nastojati da se ovo istjera do kraja.

Ona je navela da će poslanici SNSD-a ponovo izaći sa zahtjevom za smjenu DŽaferovića, a ukoliko ne dobiju saglasnost za to, opet napustiti sjednicu.

Majkićeva je dodala da zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Mladen Bosić, koji je pozvao poslanike SNSD da prisustvuju sjednicama ovog doma, ne treba da govori šta je obaveza poslanika SNSD-a.

"NJegova politička partija još ne vrši vlast, još to radi SNSD. Pretendovati da on nekog treba da upozorava šta treba da radi je izlišno. Mi nikome ne branimo da učestvuje u vlasti, da je formira i da to uradi odmah", poručila je Majkićeva.

Kebo je od 16. decembra prošle godine Tužilaštvu BiH u nekoliko navrata dostavio dokumente u vezi sa zločinima počinjenim nad Srbima u Vozući kod Zavidovića.

Među njima su dokazi da su ratni načelnik Centra službi bezbjednosti Zenica Šefik DŽaferović i komandant Trećeg korpusa takozvane Armije BiH Sakib Mahmuljin znali za te zločine i da ništa nisu uradili da ih spriječe i kazne krivce.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE