• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Policija RS neovlašćeno prisluškivala građane?

Autor mondo.ba

U zgradi CJB Banjaluka smještena je posebna prostorija iz koje su prisluškivani građani, izjavila je u petak u nastavku suđenja optuženima za organizovani kriminal inspektorka MUP-a RS Ranka Karalić.

Karalićeva je tokom svjedočenja protiv doskorašnjih kolega, inspektora Srđana Radulovića, Ognjena Stijaka i Marka Kovačevića, rekla da u ovu prostoriju mogu da ulaze samo ovlašćene osobe, koje su uključene u određene akcije, prenosi Euro Blic.

Ali, ako je suditi prema načinu na koji je CJB Banjaluka radio u prošlosti, s razlogom se može postaviti pitanje da li je u ovoj prostoriji postupano u skladu sa zakonom.

Da banjalučka policija nije radila po slovu zakona otkrila su svjedočenja više inspektora CJB Banjaluka kojima je Specijalno tužilaštvo RS dalo imunitet od krivičnog gonjenja.

Inspektori su svjesno kršili zakon i u zapisnicima nakon pretresa potpisivali svjedoke koji uopšte nisu bili prisutni. To su redom potvrdili inspektori Alen Crnadak, Siniša Krajnović i Karalićeva.

Svjedoci su ujedno potvrdili da su se sporne situacije dešavale tokom rada u Odsjeku za droge sa optuženim kolegama Srđanom Radulovićem, Ognjenom Stijakom i Markom Kovačevićem.

Zanimljivo je da su i pored svjesnog kršenja zakona, falsifikujući potpise građana, ovi inspektori i dalje zaposleni u CJB Banjaluka i da im je omogućeno da svjedoče protiv bivših kolega, bez ikakve odgovornosti.

Crnadak, Krajnović i Karalićeva, redom su izjavljivali da su se u zapisnicima o pretresu objekata navodila imena svjedoka, mahom prijatelja optuženih inspektora.

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Gz

Ne ovlasteno ili ovlasteno sve ti je to isto. A koja to policija u civilizovanom svijetu ne prisluskuje svoje gradjane. Sta hocete pa i interent je vise prevazidjen a policija da tapka u mjestu. Nece moci

MONDO REPORTAŽE