• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vjetar odnio krov sa fiskulturne sale

Autor SRNA

Jak vjetar, koji je zahvatio područje srednjeg Podrinja, pričinio je štetu na mnogim objektima, kao i u šumamama na ovom području, a najviše na fiskulturnoj sali OŠ "Kosta Todorović" u Skelanima sa koje je otkinuo i odnio većinu krova.

Nevrijeme je zahvatilo ovo područje u petak, 30. januara, a pedagog u školi Sanja Močević rekla je Srni da je šteta prijavljena nadležnoj opštinskoj službi u Srebrenici i da je dogovoreno da stručna opštinska komisija danas procijeni štetu i troškove sanacije, te specifikaciju radova, koji su neophodni da bi se šteta sanirala i sala zaštitila od prokišnjavanja.

"Predstavnici opštine i Japanske agencije za međunarodni razvoj danas su iskazali spremnost da snose troškove sanacije krova, i očekujemo da će ovaj problem biti uspješno riješen u kratkom roku, za nekoliko narednih dana", precizirala je Močevićeva.

Olujni vjetar pričinio je štetu na krovovima mnogih objekata, posebno na kućama u kojima niko ne živi i koje niko ne održava.

Mještani su u prethodna dva dana sanirali oštećene krovove, a radnici "Elektrodistribucije" sanirali su većinu kvarova na elektro-mreži, pa je elektrosnabdijevanje normalizovano na području cijele opštine.

U pojedinim šumskim odjelima Šumskog gazdinstva "Drina" vjetar je pričinio veliku štetu, jer su počupana i oborena mnoga stabla, a u nekim šumskim kulturama desetkovana je šuma.

Polomljena su i oštećena mnoga stabla i biće neophodno da se vrši njihova doznaka, da bi se obavilo čišćenje šume od oštećenih i počupanih stabala kojih je ogroman broj na području ovog gazdinstva.

Za procjenu štete, kažu u "Drini", biće potrebno više vremena jer je vjetrolom zahvatio više razuđenih šumskih područja.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE