• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Salko Obhođaš podnio ostavku

Ministar prostornog uređenja Federacije BiH (FBiH) Salko Obhođaš podnio je ostavku, javili su federalni mediji.

 Salko Obhođaš podnio ostavku Izvor: MONDO

"Ne želim da uščestvujem u namjeri da se trajno uništi istorijsko gradsko područje Blagaja i Počitelja koji su odlukom Komisije za očuvanje nacionalnih spomenika BiH proglašeni nacionalnim spomenikom BiH", navodi se u Obhođaševoj ostavci, koju je podnio nakon jučerašnje sjednice Vlade FBiH.

Ostavka je, uz obrazloženje na devet strana, dostavljena predsjedniku i potpredsjednicima FBiH Borjani Krišto, Mirsadu Kebi i Spomenki Mičić.

Obhođaš je prilikom rasprave na jučerašnjoj sjednici Vlade FBiH odbio predsjedavanje Radnom grupom za analizu dokumenta kojim je utvrđena trasa koridora "Pet ce" kroz Hercegovinu, te napustio salu za sjednice najavivši da neće učestvovati ni u radu Vlade.

Premijer Mustafa Mujezinović smatra da za time nije bilo potrebe ističući da mu je još prije deset dana telefonom Obhođaš podnio ostavku, "nakon čega se ućutao".

Borjana Krišto je rekla da je dobila pisanu Obhođaševu ostavku, dodavši da će konačna odluka biti poznata nakon konsultacija sa Kebom i Mičićevom.

Predlagač dokumenta kojim je utvrđena trasa koridora "Pet ce" je Ministarstvo prostornog uređenja FBiH, a Vlada FBiH ga je mimo volje hrvatskih ministara usvojila prije dvije sedmice.

Pet hrvatskih ministara je potom odlučilo da ne dolaze na sjednice dok na odluku ne bude stavljen moratorijum i formirana radna grupa koja će ga ponovo analizirati.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE