• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kalinić: Ja sam i dalje šef SDS

Dragan Kalinić smatra da je i dalje šef SDS, jer ga stranka nikada nije smijenila sa te pozicije.

 Kalinić: Ja sam i dalje šef SDS Izvor: MONDO

Jedan od članova SDS koji je proteklih dana bio u kontaktu sa Kalinićem tvrdi da je on još u dilemi u vezi sa svojim daljim političkim angažmanom, kao i svojim eventualnim pojavljivanjem na sjednici Glavnog odbora SDS koja bi u nedjelju trebalo da bude održana u Banjaluci.

„Do sjednice GO još ćemo biti u kontaktu. U principu i on sam razmišlja o modalitetima djelovanja, jer ne želi da pravi posebnu dramu unutar stranke. Mada sam mu, na njegove tvrdnje da je i dalje šef stranke, rekao da su se mnoge stvari u međuvremenu promijenile, rekao je - jesu, ali stranka me nikada nije smijenila, već me je suspendovao visoki predstavnik i ja sam šef stranke i dalje”, navodi izvo "Euro Blica".


On tvrdi da će se na narednoj sednici GO stranke prioritetno kovati planovi u vezi sa predstojećim izborima, ali ne isključuje ni mogućnost da se razgovara o kadrovskoj problematici i pozicijama unutar stranke.

„Same sankcije prema članovima naše stranke su bile u određenom političkom trenutku, kao što se desilo i sa ukidanjem tih sankcija i mislim da sve to nije slučajno i da se time šalje određena vrsta poruka. Nadam se da će biti dovoljno razuma u stranci da se shvate te poruke i da postavimo politiku na način koja će biti od koristi ne samo SDS-u već i uspostavljanja demokratske atmosfere u RS, gde nećemo biti u situaciji da sadašnja vlast nema alternativu”, kaže isti izvor, ne želeći da detaljnije obrazlože stvarnu pozadinu ukidanja sankcija pojedinim članovima SDS.

Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko nedavno je ukinuo sankcije Draganu Kaliniću koga je u junu 2004. godine sa funkcija smijenio tadašnji visoki predstavnik Pedi Ešdaun, zbog, kako je obrazložio, opstruisanja implementacije mira.

Kalinić je bio predsjednik parlamenta RS i SDS-a.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE