• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Bušenje NATO-a" na Trgu Krajine

Srbski narodni pokret "Izbor je naš" u srijedu je u Banjaluci prikupljao potpise građana za inicijativu za referendum o ulasku BiH u Nato.

 "Bušenje NATO-a" na Trgu Krajine  Izvor: MONDO

U prvih 20 minuta na Trgu Krajine u Banjaluci prikupljeno je 250 potpisa, a za pokretanje građanske inicijative pred Narodnom skupštinom Republike Srpske (RS) potrebno je prikupiti 3 000 potpisa.

Pripadnici ovog udruženja su izveli i performans pod nazivom "Bušenje NATO-a" gdje su građani pikado strelicama bušili balone sa natpisom NATO.

Predsjednik ove nevladine organizacije Dane Čanković rekao je da će prikupljene potpise građana za inicijativu o referendumu predati Narodnoj skupštini RS do kraja mjeseca.

On je poručio da srpski narod mora pokazati hrabrost i ne dozvoliti ulazak BiH u NATO.

"Performansom smo željeli poslati poruku da potrebno provesti javnu raspravu o ulasku BiH u NATO i dati srpskom narodu priliku da se o tome izjasne referendumom, jer je to veoma važno pitanje koje će odrediti budućnost našeg naroda", kaže Čanković.

On je naglasio da je NATO izvršio agresiju nad srpskim narodom, da ga je bombardovao 1995. i 1999. godine, te omogućio proglašenje tzv. države Kosovo, čime je oteo dio srpske zemlje.

Čanković kaže da je za ulazak u NATO potreban ogroman novac i savremeno naoružanje, te da treba očekivati da će zemlje, koje to ne budu mogle pružiti, zauzvrat morati dati svoje vojnike.

U okviru akcije aktivisti SNP "Izbor je naš" Banjalučanima su u srijedu dijelili majice sa natpisom "Srbija i Rusija sa jednim ja".

(Srna, foto www.plebiscitrs.org)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE