• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ubice Amara Mistrića izručene BiH

Hrvatske vlasti izručile su u petak BiH Edina Vuka i Anela Heraka koji su osumnjičeni za brutalno ubistvo Amara Mistrića (23) u Sarajevu.

 Ubice Amara Mistrića izručene BiH Izvor: MONDO

Vuk i Herak su osumnjičeni da su 13. avgusta u Sarajevu ubili konobara Mistrića, koji je poslije isteka radnog vremena odbio da im posluži piće.

Zbog ubistva Amara Mistrića, građani Sarajeva su nekoliko dana protestovali tako što su blokirali glavnu saobraćajnicu u prestonici BiH, zahtijevajući hapšenje Vuka i Heraka i bolju bezbjednosnu situaciju u gradu.

Optuženi za ubistvo su uhapšeni u Omišu 16. augusta, nakon što su se pojavili u policijskoj stanici raspitujući se o boravišnoj dozvoli. Od tada BiH javnost čeka na njihovo izručenje, a njih dvojica su u četvrtak, nakon 24 dana provedena u ekstradicijskom pritvoru u Istražnom zatvoru u Splitu, konačno izručena pravosudnim organima BiH.

Policija Republike Hrvatske ih je dovezla do graničnog prijelaza Kamensko gdje su ih preuzeli pripadnici Federalne uprave policije. Osumnjičeni za ubistvo Amara Mistrića, dovezeni su pod jakom policijskom pratnjom, a obojica su nosili policijske pancire.

S obzirom da je pomenutom dvojcu i njihovim pomagačima ranije određen pritvor na predlog kantonalnog tužioca Edina Muratbegovića, oni su smješteni u pritvorsku jedinicu KPZ Sarajevo, nakon čega će biti izvedeni pred sudiju koji će ih upoznati sa njihovim pravima i obavezama.

(agencije/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE