• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RTRS prenosi najvažnije rasprave u NSRS

Kolegijum Narodne skupštine RS donio je odluku da od Radio-televizije RS zatraži da prenosi neke tačke dnevnog reda sa parlamentarnih sjednica.

 RTRS prenosi najvažnije rasprave u NSRS Izvor: MONDO

Šef Kluba poslanika SDS-a u Narodnoj skupštini RS Borislav Bojić rekao je novinarima u Banjaluci da će već od naredne sjednice parlamenta 23. septembra, biti predložene teme koje će biti prenošene na RTRS-u, te da će u tome učestvovati i opozicija.

"Cilj nam je javnost rada Narodne skupštine RS", rekao je Bojić i naveo da će Klub poslanika SDS-a 24 časa prije sjednice pripremiti dodatna pitanja, koja će predložiti.

Bojić kaže da na dnevnom redu 33. sjednice parlamenta nema mnogih tema za koje je opozicija zainteresovana, ali da posebnu pažnju treba posvetiti Prijedlogu zakona o oduzimanju imovine stečene izvršenjem krivičnih djela.

On je najavio da će SDS ići sa svojom verzijom ovog zakona, jer i dalje misli da provjera načina sticanja imovine treba da počne od funkcionera na svim nivoima vlasti.

Šef Kluba poslanika PDP-a Branislav Borenović izrazio je zadovoljstvo današnjom odlukom Kolegijuma, jer će to parlament otvoriti ka javnosti.

"To je najveća vrijednost današnje sjednice Kolegijuma i dobro je da je i SNSD prihvatio takvu inicijativu političkih stranaka iz opozicije", istakao je Borenović.

On kaže da je ova sjednica, s druge strane, pokazala i jasnu namjeru Vlade RS da izbjegava na dnevni red staviti tačke koje su veoma bitne za RS u današnjem periodu, poput strategije penzijskog sistema RS, izvještaja IRB-a, Komisije za reviziju privatizacije i zakona o socijalnoj i zdravstvenoj zaštiti.

Šef Poslaničke grupe SRS-a RS Milanko Mihajlica saglasan je da je najvažnija odluka Kolegijuma, da se od RTRS-a zatraži prenos onih tačaka skupštinskih zasjedanja za koje postoji najveći interes javnosti.

"Ova inicijativa je jednoglasno prihvaćena", rekao je Mihajlica i istakao da je to bio zahtjev opozicionih stranaka još iz jula.

On kaže da je sada na Upravnom odboru i rukovodstvu RTRS-a da poštuje jedinstven stav svih parlamentarnih stranaka RS.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE