• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: Srpska je nedjeljiva

Premijer RS Milorad Dodik smatra da je priča o istočnom i zapadnom dijelu Srpske nametnuta i poručio da postoji samo jedinstvena RS.

 Dodik: Srpska je nedjeljiva Izvor: MONDO

Premijer RS Milorad Dodik smatra da je priča o istočnom i zapadnom dijelu Srpske nametnuta i poručio da postoji samo jedinstvena RS.

"Ne postoji istočni i zapadni dio RS. Postoji samo jedna i jedinstvena RS, sa svojom himnom, zastavom, grbom, sa dobrim i lošim ljudima, ali RS. Nema dijeljenja RS, ona je jedinstvena", poručio je Dodik koji je otvorio novu zgradu Osnovne škole "Petar Petrović Njegoš" u Istočnoj Ilidži.

Prema njegovim riječima, RS nije djeljiva ni po čemu, osim u mozgovima nekih koji pokušavaju da na jeftin način pridobiju nečiju pažnju.

"Lažu vas oni koji govore da se pregovara o integrisanju Istočnog Sarajeva sa federalnim Sarajevom. To nas ne interesuje. To nije naša politika. Političko-teritorijalno objedinjavanje u neki distrikt nije na dnevnom redu naše politike i neće to ni biti" - istakao je Dodik.

Prema njegovim riječima, Istočno Sarajevo je, pored Banjaluke i još nekih mjesta, strateška pozicija Vlade RS.

"Ovaj kraj se odlično razvija i on je svaki put sve bolji i bolji. U Istočnom Sarajevu su u ovom trenutku prisutne razne investicije u vrijednosti od 85 miliona KM. Gotovo da nema nijednog zahtjeva na koji Vlada RS nije reagovala" - naglasio je Dodik.

On je poručio da je RS trajna kategorija, "a BiH ako bude, biće".

"Onaj ko poštuje nas, biće poštovan od nas. Ako nas ne uvažavaju, zašto bi mi njih uvažavali? Nismo mi protiv nekog oblika BiH, ali ne može se svako jutro napadati RS" - istakao je Dodik.

Premijer RS je naglasio da Srpska ne može da bude predmet aspiracija na njenu nadležnost i teritoriju.

"RS ni u kakvoj više priči neće biti u poziciji da daje bilo šta što joj pripada, a tražićemo i ono što su nam uzeli na silu, a što nam pripada. Razni visoki predstavnici nametali su zakone za koje nisu imali pravo. Oni sada pokušavaju da kriminalizuju sve što radimo" - rekao je Dodik.

On je ponovo kritikovao Sud i Tužilaštvo BiH koji su osudili Srbe na više od 1 400 godina zatvora, a Bošnjake na samo 40 godina zatvora.

"Kao da se 29 000 Srba u proteklom ratu samoubilo, ili su ih ubile neke humanitarne organizacije! Gdje je odgovornost za to? Ko može da nam zabrani da o tome govorimo? Našoj djeci moramo reći istinu o tome, jer istinu gajimo u našem običaju, tradiciji, jeziku i slavnom imenu našeg naroda i to može da se očuva samo ako to prenosimo sa koljena na koljeno" - poručio je Dodik.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE