• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Belgija očekuje BiH u SB UN

Ministar inostranih poslova BIH Sven Alkalaj tokom posjete Briselu “ lobirao” za prijem BiH u nestalno članstvo Savjeta bezbjednosti UN-a.

 Belgija očekuje BiH u SB UN Izvor: MONDO

Alakalaj je u razgovoru sa ministrom inostranih poslova Kraljevine Belgije govorio o nizu aktivnosti  koje BiH čini s ciljem približavanja EU-u i NATO-u.

Ovo je prvi sastanak ministra Alkalaja i ministra Letermea nakon što je belgijski ministar preuzeo ovu dužnost u julu, saopšteno je za Fenu i Kancelarije MIP-a BiH.

U saopštenju se još navodi da je ministar Alkalaj upoznao šefa belgijske diplomatije s prioritetima inostrane politike BiH, te ga, imajući u vidu da će Belgija u drugoj polovini naredne godine preuzeti predsjedavanje EU-om, informisao o aktivnostima koji vode ka tom cilju.

Upoznao ga je i sa procesom ispunjavanja obaveza iz Mape puta s ciljem liberalizacije viznog režima, te kandidaturi BiH za nestalno članstvo u Savjetu bezbjednosti.

Ministar Leterme je izrazio punu podršku Belgije BiH na putu ka evroatlantskim integracijama, te naporima koje ulaže na postizanju NATO i EU standarda.

Očekuje, kaže, da će BiH postati nestalna članica Savjeta bezbjednosti UN-a za period 2010.-2011. godine.

Sagovornici su saglasni i da su politički odnosi dvije zemlje jako dobri, ali i da postoji obostrani interes za unapređenjem i jačanjem ekonomskih odnosa i saradnje.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE