• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivanić operisan poslije infarkta

Zdravstveno stanje lidera PDP-a stabilno! Prošle noći imao opsežan infarkt miokarda, oporavlja se u KC Banjaluka.

 Ivanić operisan poslije infarkta Izvor: MONDO

Zdravstveno stanje lidera Partije demokratskog progresa (PDP) Mladena Ivanića, koji je u petak veče imao akutni infarkt miokarda, je stabilno, izjavio je novinarima u Banjaluci načelnik Klinike za kardiovaskularne bolesti Kliničkog centra Svetozar Srdić.

"Pacijent je primljen na Kliniku za kardiovaskularne bolesti nešto prije 20.00 časova zbog akutnog infarkta miokrada donjeg zida. Imao je bolove koji su odmah prepoznati, nakon čega je primljen u koronarnu jedinicu ove klinike", rekao je Srdić.

Objasnio da je obavljena intervencija, odnosno da je primijenjena reperfuziona terapija ugradnjom stenta u infarktnu arteriju.

"Intervencija je trajala oko tri i po časa, a pacijent je dobro podnio ugradnju četiri stenta nakon čega je premješten na Kliniku za intenzivnu njegu gdje se i sada nalazi", precizirao je Srdić i dodao da je Ivanić noć proveo stabilno bez komplikacija.

Prema njegovim riječima, Ivanić će još nekoliko dana ostati na bolničkom liječenju, nakon čega će biti pušten na kućnu njegu.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Ranko Škrbić rekao je novinarima da je posjetio lidera PDP Mladena Ivanića i da se on dobro osjeća nakon intervencije.

Ministar Škrbić je zahvalio stručnom timu ljekara i bolničkom osoblju koji su, kako je naglasio, nesebičnim zalaganjem pravovremeno intervenisali kako bi jedan ovako opsežan infarkt bio urađen na najbolji mogući način.

PDP je takođe zahvalna Kliničkom centru u Banjaluci i Interventnom timu Kardiološke klinike na ljekarskoj pomoći koju su pružili njihovom lideru, saopšteno je iz stranke i potvrđeno da je , nakon intervencije, Ivaniću bolje.

"Nije riječ o najtežem obliku infarkta, ali nije ni bazazleno. Ljekari prognoziraju da će oporavak ići kako je i uobičajeno u ovakvim situacijama", rekao je potpredsjednik PDP-a Slobodan Nagradić..

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE