• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OHR “kompletirao popisivače“

Tim OHR-a za popis imovine u BiH formiran i zvanično počinje sa radom na prikupljanju spiska državne imovine naredne sedmice.

 OHR “kompletirao popisivače“  Izvor: MONDO

Obavljanje  ovog zadatka predstavlja jedan od pet ciljeva za tranziciju OHR-a u EUSR, koje je utvrdio Savjet za provođenje mira, a kako je navedeno, precizan i potpun spisak državne imovine predstavlja preduslov za političko rješavanje ovog pitanja.

"Žalosno je da Radna grupa za popis imovine, koju je Savjet ministara osnovao prije šest mjeseci, nije još ni počela sa radom", navodi se u saopštenju za javnost OHR-a, prenosi portal sarajevo_x.

"Da bi se postigao napredak po ovom pitanju visoki predstavnik je u subotu donio odluku kojom se uspostavlja okvir za OHR-ov tim za popis imovine, čime se timu omogućava da počne sa radom na terenu. Tim će prikupljati podatke na temelju odluke Savjeta ministara iz 2004. godine."

Kada bude završen spisak imovine će biti predat vlastima BiH kako bi donijele odluku o raspodjeli. Delegat SNSD-a u Domu naroda parlamenta BiH izjavila je danas Srni da OHR formiranjem Tima za popis imovine nastavlja u stilu kako je i započeo - praveći posao koji ne može nikako završiti.

"Sačekaćemo da vidimo na koji način će to da urade oni koji ne znaju ni kakvo je stanje zemljišnih knjiga i biće zanimljivo vidjeti na koji način će se OHR žiščupatiž iz toga", naglasila je Majkićeva.

Prema mišljenju ljudi koji znaju šta znači obaviti takav posao, rekla je Majkićeva, treba veoma mnogo vremena da se to uradi i opet sa neizvjesnim ishodom.

"OHR je odlučio da se upusti u avanturu sa ishodom koji ćemo ubrzo vidjeti. Ja zaista sumnjam u posao koji će OHR završiti", zaključila je Majkićeva. (Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE