• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Potraga za “ostacima” Elezove grupe

Policije zemalja u okruženju tragaju za još deset pripadnika kriminalne grupe Darka Eleza. Krak mafije seže i do Crne Gore, pišu podgorički “Dani.”

 Potraga za “ostacima” Elezove grupe Izvor: MONDO

Iz više policijskih izvora list saznaje da su u bjekstvu , Goran Pržulj, Srpko Ružić, Milan Mitić, Ognjen Orašanin, Slavenko Kovačević, Slobodan Sikma, Nenad Radović, Žarko Joknić, Dane Danilović i Draženko Bandur.

Većina lica koja su u bjekstvu, prema policijskim informacijama, povezani su sa trgovinom narkotika, a imaju svoje veze u Crnoj Gori, Republici Srpskoj i Srbiji.

“Potražujemo deset lica koja se dovode u vezu sa kriminalnom grupom Darka Eleza. Svi oni su sa teritorije Republike Srpske, ali su svoj biznis razvili sa kriminalnim grupacijama u Crnoj Gori i Srbiji. Očekujemo da ćemo ih ubrzo locirati i uhapsiti”, saopštio je za isti list izvor iz policije.

Spisak lica za kojima se traga proslijeđen je svim policijama u okruženju.

Mafijaška grupa Darka Eleza, koja je prošle nedjelje uhapšena u Beogradu i Republici Srpskoj, planirala je da likvidira funkcionere policije, biznismene iz Srbije i Republike Srpske, ali i suparnike iz drugih kriminalnih grupa, objavili su ranije beogradski mediji.

Ova kriminalna grupa koju je predvodio Elez planirala je da ubije ukupno deset osoba.

Najzvučnija imena na ovom spisku su načelnik Centra javne bezbjednost Istočno Sarajevo Zoran Mandić, Đorđe Ždrale, uhapšeni šef mafije iz Istočnog Sarajeva, optužen za ubistvo Ljubiše Savića Mauzera, kao i njegov brat Mladen Ždrale.

Na ovoj listi je, između ostalih, i beogradski trgovac nekretninama Radomir B., kao i policiji dobro poznat srpski trgovac drogom Dragan V.

Elezova grupa planirala je realizaciju ovih likvidacija u narednih mjesec dana.
Specijalci MUP-a Srbije uhapsili su početkom mjeseca u stanu na Novom Beogradu Darka Eleza zbog sumnje da je organizovao jednu od najvećih kriminalnih grupa na Balkanu.

U zajedničkog akciji sa policijom RS uhapšeno je više od 20 članova ove grupe. Oni se terete za ubistva, razbojništva, otmice, iznude, šverc droge i druga teška krivična djela.

Pored sumnje da je 29. juna 2006. godine opljačkao dva miliona eura iz kombija Privredne banke Sarajevo, Elez je osumnjičen i za ubistva Borisa Govedarice, Vlatka Mačara, Mladena Ćehe, Marijane Kovačević i Zorana Goluba.

Elez se iz BiH preselio u Beograd, gdje je nastavio sa kriminalnim aktivnostima. Sumnja se da je ubistva za njega "odrađivao" Strahinja Rašeta, koji je 28. decembra 2008. poginuo na Banovom brdu prilikom postavljanja eksploziva pod jedan automobil. Policija vjeruje da je Elez sarađivao i sa odbjeglim članovima "zemunskog klana".

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE