• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PDP traži zaštitu digniteta partije

PDP od nadležnih organa zatražila zaštitu digniteta stranke i njenog predsjednika Mladena Ivanića u vezi sa napisima u dnevnom listu "Fokus"

 PDP traži zaštitu digniteta partije Izvor: MONDO

Predsjedništvo Partije demokratskog progresa (PDP) donijelo je na današnjoj sjednici odluku da se Republičkom i Specijalnom tužilaštvu Republike Srpske (RS), te MUP-u RS uputi zahtjev za postupanje s ciljem zaštite digniteta stranke i njenog predsjednika Mladena Ivanića u vezi sa napisima u dnevnom listu "Fokus".

U saopštenju za javnost se navodi da je list "Fokus" u broju od 10. septembra "na monstruozan način" iznio mnoštvo optužujućih tvrdnji na račun PDP-a i njenog lidera Mladena Ivanića, a u prilogu saopštenja iz ove stranke medijima je dostavljena i kopija navedenog zahtjeva institucijama Srpske.

Predsjedništvo PDP-a navodi da je ovakvu odluku donijelo kako bi se razotkrili pojedinici ili grupe koje "ne zaziru ni od pripreme linča, hapšenja, pa čak i likvidacije političkih neistomišljenika".

U zahtjevu se navodi da je ovaj list iznio kvalifikacije da su PDP i njen lider "u štabu koga čine predstavnici međunarodne zajednice, nevladinih organizacija, političkih stranaka i medijskih kuća iz Sarajeva, koje će sistematski raditi na rušenju (premijera RS Milorada) Dodika i SNSD-a i na izazivanju krize u RS, kao i organizovanju i pripremi mitinga sredinom oktobra u Banjaluci".

PDP upozorava da, prema ovim tvrdnjama, autor teksta ima saznanja o navodnim aktivnostima PDP-a i njenog predsjednika za "rušenje vlasti i izazivanje krize u RS", što dovodi do svršenog oblika krivičnog djela na ustavno uređenje RS predviđenog članom 293. u vezi sa članom 20. Krivičnog zakona RS.

"S obzirom na navedeno, tražimo da u skladu sa vašim ovlaštenjima predviđenim Zakonom, u razumnom roku, a najdalje do 1. oktobra ove godine, provedete odgovarajuće radnje u pogledu provjere istinitosti pomenutih navoda", navodi se u zahtjevu PDP-a upućenom Republičkom i Specijalnom tužilaštvu RS i MUP-u RS.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE