• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najavljeni protesti zbog Karadžića

Tri organizacije će nezadovoljstvo zbog odluke Haga u vezi Karadžića iznijeti na mitingu 16. septembra u 11 sati pred zgradom UN u Sarajevu.

 Najavljeni protesti zbog Karadžića Izvor: MONDO

Članovi Saveza logoraša BiH, udruženja "Pokret enklava majki Srebrenica i Zepa" i udruženja "Žena žrtva rata" najavili su da će mirnim protestima izraziti svoje nezadovoljstvo zbog odluke sudskog vijeća Haškog tribunala u predmetu Radovan Karadžić.

Članovi tri udruženja su saopštili da su nezadovoljni zbog najave da postoji mogućnost skraćivanja optužnice protiv Karadžića i najave smanjenog rada u tom predmetu.

Tri organizacije će nezadovoljstvo iznijeti na protestnom mitingu 16. septembra u 11 sati pred zgradom UN u Sarajevu, kada će tražiti ostavku sudije O Gona Kvona i zabranu skraćivanja optužnice protiv Karadžića.

Oni smatraju da je obrazloženje sudskog vijeća o nedostatku prostora, vremena i novca neprihvatljivo, "pogotovo zbog istorijskog značaja tog procesa za Haški tribunal".

"Ukoliko se naši zahtevi ne uvaže, tražićemo od našeg članstva da bojkotuje svjedočenja u predmetu Karadžić", upozorili su u saopštenju članovi tri udruženja iz BiH. (Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE