• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FBiH: Osam osoba optuženo za prevaru

Federalna uprava policije podnijela je prijave protiv osam osoba Kantonalnom tužilaštvu Mostar.

 FBiH: Osam osoba optuženo za prevaru Izvor: MONDO

Optuženi se terete da su oštetili Budžet Federacije BiH za 92.300 KM, obmanama pri dobijanju kredita ili drugih povlastica i prevarama.

Zbog obmane pri dobijanju kredita ili drugih povlastica prijave su podnesene protiv N. Š. (48) rođenog u Ljubuškom, M. V. (39) rođenog u Konjicu, A. K. (51) rođenog u Tešnju, E. B. (56) rođenog u Rogatici, A. T. (48) rođenog u Vlasenici, A. H. (32) rođene u Zenici, Z. S. (52) rođenog u Bosanskoj Krupi, a zbog prevare protiv S. K. A. (43) rođene u Sarajevu.

Prijave su podnesene nakon što je federalna Uprava policije izvršila provjeru dodjele i korištenja novčanih grant sredstava dobijenih od Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta za period 2005/2007. godine.

Postoji sumnja da su navedena lica, kao vlasnici ili odgovorna lica u pravnim subjektima, u ovom periodu, Federalnom ministarstvu razvoja, poduzetništva i obrta podnijeli zahtjeve za dodjelu grant novčanih sredstava koja su potom nenamjenski utrošena.

Od ovih lica su uzeti iskazi, a svi predmeti su uz Službeni izvještaj predati nadležnom tužilaštvu na dalje postupanje, saopšteno je iz federalne Uprave policije. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE