• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Podaci o kriminalu u UIO proslijeđeni Sipi

Informacije u kojima se rukovodstvo UIO optužuje za kriminal i zloupotrebu položaja proslijeđene Državnoj agenciji za istrage i zaštitu (Sipa)

 Podaci o kriminalu u UIO proslijeđeni Sipi Izvor: MONDO

Samostalni sindikat zaposlenih Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH dostavio je predsjedavajućem Savjeta ministara BiH Nikoli Špiriću informacije u kojima rukovodstvo UIO optužuje za kriminal i zloupotrebu položaja, a koji je Savjet ministara proslijedio Državnoj agenciji za istrage i zaštitu (Sipa).

U izvještaju je navedeno je da su krivično djelo zloupotrebe službenog položaja ili ovlašćenja počinili direktor UIO Kemal Čaušević, kome je istekao mandat 1. januara 2008. godine, njegov pomoćnik Hajrudin Lagumdžija i šef Odsjeka za reviziju i kontrolu Nataša Uljarević, piše ''Glas Srpske''.

Slične optužbe u izvještaju Sindikata, koji je potpisao njegov predsjednik Mehmedalija Osmić, navedene su i u drugom izvještaju koji je Savjetu ministara i organima gonjenja dostavio inspektor UIO Veljko Đukić, a koji sadrži i pojedinačne primjere činjenja krivičnih djela.

(MONDO/Agencije)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE