• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Solana: Nastavak političkih tenzija u BiH

BiH očekuje nastavak političkih tenzija, ali one neće uticati na bezbjednosnu situaciju, izjavio Havijer Solana.

 Solana: Nastavak političkih tenzija u BiH Izvor: MONDO

BiH očekuje nastavak političkih tenzija, ali one neće uticati na bezbjednosnu situaciju, koja ostaje stabilna i sigurna, navodi visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbjednost Havijer Solana u izvještaju Savjetu bezbjednosti UN.

Sarajevski "Dnevni avaz" prenosi da Solana u kvartalnom izvještaju o EUFOR-ovoj misiji ističe da je situacija u BiH i dalje stabilna uprkos tome što je međunarodni predstavnik u BiH Valentin Incko u posljednja tri mjeseca četiri puta koristio bonska ovlaštenja i iako nema napretka u ključnim pitanjima.

"Iako je nastavljeno sa nacionalističkom retorikom, to nije uticalo na bezbjednosno okruženje. Ekonomska kriza nastavila je da pogađa BiH, što je izazvalo nekoliko štrajkova koje su agencije za provođenje zakona efikasno kontrolisale. Komemoracija povodom godišnjice stradanja u Srebrenici održana je bez incidenata", navodi Solana.

Solana piše i o pitanju odlaska ili ostanka stranih sudija i tužilaca u BiH, sastancima domaćih lidera sa stranim zvaničnicima i međusobno "koji su okončani bez konkretnih dogovora", usvajanju Zakona o kretanju oružja i vojne opreme, napretku u oblasti odbrane, te viznom režimu.

(MONDO/Agencije)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE