• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ajanović tužio Dodika

Predsjednik Bosanske stranke Mirnes Ajanović podnio je Tužilaštvu BiH krivičnu prijavu protiv premijera Republike Srpske Milorada Dodika.

 Ajanović tužio Dodika Izvor: MONDO

Ajanović tuži Dodika za krivična dela "pomoć počiniocu poslije učinjenog krivičnog djela", te "zloupotreba položaja ili ovlašćenja".

Krivičnu prijavu je podnio zbog Dodikovog negiranja zločina protiv čovječnosti i javnog priznanja da će ometati Sud BiH u postupcima ratnih zločina, ističući posebno neizvršenje kazne za Novaka Đukića, koji je osuđen za ratni zločin na tuzlanskoj "Kapiji", saopštio je BOSS.

U maju 1995. godine na tuzlanskoj "Kapiji", okupljalištu mladih, ubijena je 71 osoba a ranjeno više od 100 njih, pošto je, navodno, ispaljena granata sa srpskih položaja.

Dodik je nedavno izjavio da je "masakr u Kapiji insceniran, kao što su i Markale inscenirane (masakr na sarajevskoj tržnici)". Sud BiH je oficira Vojske RS Novaka Djukića, odgovornog za ubijanje mladih u Tuzli, osudio na 25 godina zatvora.

BOSS u saopštenju navodi da Dodik još čini i krivično djelo "ometanje rada pravosudja", za šta je propisana kazna zatvora do deset godina. (Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE