• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Alkalaj ne stvara paralelne institucije

Kabinet ministra inostranih poslova BiH demantovao navode medija o samovolji ministra u državnim poslovima.

 Alkalaj ne stvara paralelne institucije Izvor: MONDO

Alkalajev kabinet odbacio je medijske navode da ministar Sven Alkalaj "stvara paralelne institucije i samostalno vodi spoljnu politiku i u sjedištu UN u Njujorku".

Iz Alkalajevog kabineta navode da posebna jedinica za koordinaciju aktivnosti u Savjetu bezbjednosti UN neće biti smještena u sjedištu UN u Njujorku, kao što su naveli neki mediji, nego u sjedištu Ministarstva inostranih poslova BiH u Sarajevu.

Ova jedinica će biti sastavni dio ministarstva koje sprovodi spoljnu politiku u skladu sa smjernicama Predsjedništva BiH i nije riječ o jedinici koja će samostalno donositi odluke, niti o stvaranju paralelnog sistema u vođenju spoljne politike, navodi se u saopštenju.

U saopštenju ističe da pravilnik o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta MIP-a BiH donosi ministar, nakon dobijenih mišljenja nadležnih institucija i da tu nije riječ o samovolji, već o provođenju zakona.

Iz Alkalajevog kabineta navode da Kancelarija za zakonodavstvo Savjeta ministara BiH i Ministarstvo pravde BiH na dostavljeni prijedlog pravilnika nisu imali nijedne primjedbe, i da se Ministarstvo finansija i trezora BiH o njemu pozitivno izjasnilo.

"Uprkos navedenim činjenicama ostaje nejasno zašto je zamjenik ministra inostranih poslova Ana Trišić–Babić bez konsultacija sa ministrom, skinula tačku o usvajanju pravilnika sa dnevnog reda posljednje sjednice Savjeta ministara BiH", navodi se u saopštenju. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE