• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šefica logora naplaćuje porez!

Bivša upravnica ženskog logora u Brodu radi u PU Tuzla, a Tužilaštvo BiH odbija da je procesuira iako protiv Kamerićeve postoji optužnica

 Šefica logora naplaćuje porez! Izvor: MONDO

Indira Vrbljanac - Kamerić, bivša upravnica ženskog logora u Brodu, u kojem je nekoliko stotina Srpkinja preživjelo pravu torturu, radi u Poreskoj upravi u Tuzli i šeta slobodno, jer Tužilaštvo BiH više od godinu dana u fioci drži njen predmet i izbjegava procesuiranje, piše "Pres RS".

Predsjednik Udruženja ratnih zarobljenika logoraša iz Broda Ane Mihajlov rekao je za "Pres" da su u tom gradu potpuno izgubili vjeru u pravdu i pravosudne institucije BiH.

"Otkako su njeni advokati uspjeli da ospore nadležnost Okružnog tužilaštva u Doboju za slučaj Indire Vrbljanac - Kamerić i slučaj prebacili Tužilaštvu BiH, niko nije ni prstom mrdnuo da se predmet privede kraju, iako je podignuta optužnica", rekao je Mihajlov.

Prema njegovim riječima, Indira Vrbljanac-Kamerić bila je upravnik ženskog logora u Brodu i sva maltretiranja i zlostavljanja žena rađena su po njenom nalogu.

On je istakao da su Srbi iz Broda ogorčeni zbog ovakvog ponašanja Tužilaštva BiH, naglašavajući da ta pravosudna institucija na ovom slučaju pokazuje da je uopšte ne interesuje procesuiranje onih koji su nad Srbima izvršili stravične zločine.

Predsjednik Saveza logoraša Republike Srpske (RS) Branislav Dukić rekao je da je ova organizacija nebrojeno puta izražavala nezadovoljstvo odnosom pravosudnih institucija prema slučaju Indire Vrbljanac - Kamerić.

On je naglasio da su srpski logoraši izgubili i posljednju nadu da će ona odgovarati za zločine koje je počinila, te da je Tužilaštvo BiH na njenom slučaju imalo priliku da pokaže da je nepristrasno.

Mara Ivanović-Šili (73) bila je zatvorena u hrvatskim logorima u Brodu i Orašju tokom 1992. godine. Ona je ispričala da su joj još pred očima zločini Indire Vrbljanac-Kamerić i da nije mogla da dođe sebi kada ju je videla kako se slobodno šeta po Brodu.

"Tukla nas je čim je stigla! Nikada neću zaboraviti njenu drvenu palicu, umrljanu srpskom krvlju! Uživala je da štiklama gazi po zatvorenicima. Kad sam je ugledala kako slobodno šeta, pozlilo mi je", rekla je baka Mara za "Press RS".

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE