• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bevanda zaprijetio nedolaskom na sjednice

Autor SRNA

Zamjenik predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH Vjekoslav Bevanda upozorio je predsjedavajućeg ove institucije Denisa Zvizdića da ubuduće mora pravilno provoditi propisane procedure, jer u protivnom on više neće dolaziti na sjednice.


"Dnevni avaz" piše da je Bevanda uputio prigovor predsjedavajućem ove institucije Denisu Zvizdiću zbog "nepoštivanja procedura propisanih Poslovnikom o radu Savjeta ministara BiH".

Sarajevski nedeljnik spekuliše da nije isključeno da je ovakva situacija u Savjetu ministara BiH rezultat nestabilnosti koja već duže traje u entitetima, ali je moguće i da je riječ samo o nezadovoljstvu prema Zvizdićevom načinu rada.

Bevanda, koji je ministar finansija i trezora BiH, pismo je uputio na uvid i drugom zamjeniku predsjedavajućeg Savjeta ministara Mirku Šaroviću, kao i Sekretarijatu Savjeta ministara BiH.

Nezvanično, povod za Bevandino reagovanje bila je sjednica Savjeta ministara BiH, održana 5. avgusta, na kojoj je donesena odluka o smjeni direktora Agencije za istrage i zaštitu BiH Gorana Zupca.

List piše da je odluka o smjeni Zupca na dnevni red ove sjednice, navodno, stavljena bez mišljenja Kancelarije za zakonodavstvo i Ministarstva bezbjednosti BiH, a donesena je glasovima svih ministara osim onih iz reda HDZ-a BiH, pri čemu ministri na raspolaganju nisu imali odgovarajući materijal, ni originalne dokumente.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE