• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vasić: Jedini uslov - poštovanje ustava BiH

U izjavi OHR-u rehabilitovani funkcioneri SDS-a zaklinju se da će poštovati Ustav BiH.

 Vasić: Jedini uslov - poštovanje ustava BiH Izvor: MONDO

Bivši visoki funkcioner SDS-a Nemanja Vasić izjavio je da je potpisao izjavu o poštovanju Ustava BiH, ali da nikakvih drugih uslova nije bilo kada mu je OHR u avgustu ukinuo sankcije na političko djelovanje.

"Glas Srpske" piše da se u toj izjavi rehabilitovani zaklinju da će poštovati Ustav BiH i provoditi Opšti okvirni sporazum za mir i njegove anekse i da će štititi lične slobode i prava koja su data Ustavom BiH.

"Kasnije je kod mene došao jedan visoki službenik OHR-a i pitao me mogu li da ga spojim sa Draganom Kalinićem da dođe ili da mu on odnese rješenje o skidanju sankcija. Ja sam to učinio i on mu je to rješenje odnio u Beograd", rekao je Vasić.

Prema pisanju "Glasa Srpske", razgovor je trebalo da bude obavljen sa još petoricom bivših visokih funkcionera SDS-a, uključujući i bivšeg potpredsjednika SDS-a Milana Ninkovića.

Odlukom visokog predstavnika u BiH Valentina Incka u avgustu su rehabilitovani Vasić, Kalinić, Savo Krunić i Jovo Kosmajac, smijenjeni odlukom Pedija Ešdauna juna 2004. godine.

Sarajevski portali objavili su prije rehabilitacija da međunarodna zajednica pokušava da oslabi premijera Republike Srpske i lidera SNSD-a Milorada Dodika i da zato radi na stvaranju koalicije lidera Demokratske stranke Dragana Čavića i predsjednika PDP-a Mladena Ivanića i priključenju SDS-a tom savezu.

(MONDO/Agencije)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE