• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đokić: Incko sprovodi politiku nekih iz OHR-a

Predsjednik Socijalističe partije Petar Đokić smatra da Valentin Incko sprovodi politiku nekih iz OHR-a koji žele da redefinišu ustavnu strukturu BiH

 Đokić: Incko sprovodi politiku nekih iz OHR-a Izvor: MONDO

Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko sprovodi politiku nekih iz OHR-a koji žele da redefinišu ustavnu strukturu BiH, donesu novi ustav i ojačaju centralne institucije slabeći institucije u entitetima, smatra predsjednik Socijalističe partije Petar Đokić.

"Ovaj visoki predstavnik, koji bi trebalo da bude posljednji, trebalo bi da u BiH nastavi posao na zaključivanju rada OHR-a i da se BiH konačno prepusti ljudima koji u njoj žive, izlaze na izbore i biraju svoje predstavnike. Sve dok se taj pristup ne promjeni BiH realno ne može naprijed", rekao je Đokić za "Nezavisne novine".

On je naveo da je najveća zabluda da će se u RS pojaviti neke nove generacije političara koje će biti spremne da napuste ideju postojanja Srpske kao snažnog entiteta u BiH, ocijenivši da bi narod odbacio političku partiju koja bi se u RS ponašala drugačije.

Govoreći o entitetskom glasanju, Đokić je istakao da je riječ o mehanizmu koji se primjenjuje u krajnjoj nuždi i u ovakvoj konstalaciji političkih odnosa ne može se izbjeći.

Đokić je za popis stanovništva rekao da smatra neopravdanim što BiH od 1995. godine nije bila u stanju da provede popis.

"Mi taj posao moramo uraditi sami i pokazati da smo odgovorni prema narodu i planiranju razvoja... Sigurno će biti problem za neke da to razumiju i da prihvate taj popis, ali mi u krajnjem slučaju moramo provesti popis zbog RS", istakao je Đokić i dodao da te namjere nisu provokacija nego poziv na rješenje.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE