• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radončić: Osnivam stranku!

Vlasnik "Dnevnog avaza" Fahrudin Radončić objavio je u četvrtak da će se politički aktivirati i najavio da će insistirati na istinskom ujedinjenju BiH

 Radončić: Osnivam stranku! Izvor: MONDO

Radončić na brifingu u Sarajevu nije želio da saopšti naziv njegove političke stranke, ali je rekao da će se njegova politička strategija zasnivati na zaustavljanju siromaštva, rasprodaje državne imovine, korupcije, političke mafije, unutrašnjih stranačkih konfrontacija, te devastiranju BiH i Bošnjaka iz velikodržavnih centara.

On smatra da treba reći "stop i izolaciji i samoizolaciji Bošnjaka" kao i atacima na državničko djelo Alije Izetbegovića, te ističe da su se danas bošnjački lideri sveli na dobre lokalne asistente OHR-a i stranih ambasadora u BiH.

Izrazivši zahvalnost za sve što je zapadni faktor uradio za, kako je rekao, Bosnu i Bošnjake, Radončić je istakao da se mora insistirati da što više kompentencija i odgovornosti pređe na domaće ljude."Njihovu arbitražu tražićemo jedino ako ne uspijemo sa Srbima i Hrvatima pronaći zajednički dogovor", naglasio je Radončić.

Radončić smatra da u BiH treba izgraditi 1 200 kilometara autoputeva i da razvoj elektoenergetskog sektora treba prepustiti domaćem kapitalu, kao i da BiH mora biti sastavni dio gasovoda "Nabuko".

"Nema potrebe ni za kakvim `pacolijima`, `crnogorcima`, `miškovićima`, `markovićima`, `lazarevićima` za to što je najveće bogatstvo i budućnost naše djece, a to su prirodni i energetski resursi", poručio je Radončić.

On kaže da će se zalagati za povratak struke od medicine do policije, umjesto sadašnjeg političkog odlučivanja o rukovodećim pozicijama na tim mjestima.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE