• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OHR: Vlada RS osporava Dejtonski sporazum

OHR saopštio da današnji zaključci Vlade RS direktno osporavaju Dejtonski mirovni sporazum, uključujući Konačnu arbitražnu odluku za Brčko iz 1999.

 OHR: Vlada RS osporava Dejtonski sporazum Izvor: MONDO

Ambasadori Upravnog odbora Savjeta za provođenje mira sastaće se u petak i razmotriti ove zaključke, najavljeno je iz OHR-a.

''Sada je očigledno da je dugoročna namjera Vlade RS bila da, kroz višemjesečnu blokadu `Elektroprenosa`, uništi ovo uspješno preduzeće koje pruža javne usluge'', dodaje se u saopštenju.

Posljedice osporavanja Dejtona i Konačne arbitražne odluke, ističu u OHR-u, predstavljaju ozbiljno nazadovanje u provođenju pet ciljeva i dva uslova za zatvaranje Kancelarije visokog predstavnika i tranziciju u kancelariju specijalnog predstavnika.

Vlada RS utvrdila je danas 14 zaključaka koji se odnose na zakone koje je nametnuo visoki predstavnik u BiH Valentin Incko u oblasti elektroenergetskog sektora, u kojima se naglašava da ne prihvata da se mijenja način odlučivanja i uvodi princip proste većine u "Elektroprenosu BiH".

Vlada će pokrenuti kod nadležnih sudova sudske sporove i podnijeti prijave protiv svih visokih predstavnika u BiH u zemljama iz kojih dolaze zbog kršenja Dejtonskog sporazuma.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE