• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radmanović: Incko da povuče odluke!

Član Predsjedništva BiH iz RS Nebojša Radmanović smatra da bi visoki predstavnik u BiH trebalo da suspenduje svoje odluke, ako hoće stabilnu BiH.

 Radmanović: Incko da povuče odluke! Izvor: MONDO

"Moj prijedlog visokom predstavniku je da, ukoliko hoće stabilno stanje u BiH i da svoj mandat završi u takvom okruženju, da suspenduje na određeno vrijeme svoje odluke“, rekao je Radmanović novinarima u Banjaluci.

Dodao je da bi takav potez ostavio mogućnost da se ljudi unutar BiH dogovore, što je suština EU i svih razvijenih država.

Međutim, neveo je sastanak Mujezinović - Dodik bio je negativan primjer u tom kontekstu, jer je “federalni premijer Mustafa Mujezinović došao na sastanak sa kolegom iz RS Miloradom Dodikom samo da se kaže da je došao“.

Radmanović tvrdi da to pokazuje da "najmanje jedna strana u BiH ne želi da se dogovara, nego naprotiv, moli da se oduke nameću.“

Situacija u RS potpuno je drugačija, kaže Radmanović i ponavlja da bi o svim problemima u BiH trebalo da odlučuju oni koje su građani izabrali, a ne visoki predstavnik.

Utvrdio je još da su u BiH od Dejtona do danas visoki predstavnici "samo komandovali, naređivali, smjenjivali i da su svi samo klimali glavom“, dok u posljednje dvije godine "imamo situaciju da oni razmišljaju da li su u pravu, da li su prebrzo donijeli svoje odluke i sve analizirali prije toga“.

Iako je naveo da na sastanku sa predsjednicima političkih stranaka iz RS koje imaju poslanike u parlamentu BiH nije bilo riječi o novonastaloj situaciji u vezi s "Elektroprenosom BiH", srpski član Predsjedništva je iznio svoj stav da visoki predstavnik "ne može da nameće zakone.

“Nije to trebalo da radi ni ranije, a posebno ne sada kada se govori o transforamciji OHR-a,”rekao je Radmanović.

Mišljenja je oš da upotreba "bonskih ovlašćenja" samo komplikuje ionako komplikovano stanje u zemlji.

Radmanović tvrdi da "nikada niko iz RS nije govorio o mogućnosti da se raspadne 'Elektroprenos'”!


(agencije / MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE