• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bosić Dodiku: Raspiši izbore

Autor SRNA

Predsjednik SDS-a Mladen Bosić pozvao je danas predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika da raspiše izbore na svim nivoima u Republici Srpskoj, a u koliko je to moguće i na nivou BiH.

On je izrazio uvjerenje da će Dodik još jednom razmotriti tu odluku i da bi, kako kaže, Republika Srpska, poslije toga, imala mnogo stabilniju situaciju koja je svima u interesu.

"Problem sa izborima na nivou BiH je taj što je to ustavna kategorija i što će, vjerovatno, trebati dugo vremena da se promijeni Ustav da bi se omogućili izbori na nivou BiH u vanrednim situacijama", rekao je Bosić na konferenciji za novinare u Sarajevu.

Lider SDS-a je istakao da Savez za promjene nema ništa protiv da podrži, čak i predloži odredbe koje će to omogućiti, ali da za to treba godina dana.


Da bi izbori bili fer, kaže Bosić, bilo bi logično da se, kao i u ostalim demokratskim zemljama, formira prelazna vlada samo za izbore koja će obezbijediti da se državna sredstva ne troše u predizborne svrhe.

"Demokratski izlaz iz ove krize je dati građanima mogućnost da se opredijele o budućnosti Republike Srpske i politike koja se trenutno vodi. Postoje demokratski načini borbe, ali i nedemokratski, a mi to ne želimo", rekao je Bosić komentarišući zahtjev Saveza za promjene za raspisivanje vanrednih izbora.

On je odbacio tvrdnje da referendum o Sudu i Tužilaštvu BiH ne može da bude sproveden zato što SDS, odnosno lokalne vlasti gdje su na vlasti članice Saveza za promjene neće provesti referendum.

"Svi naši načelnici, sve naše lokalne vlasti će u potpunosti provesti zakon i referendum i Dodik nema potrebu da traži izgovor pozivajući se na naše načelnike i našu opstrukciju", tvrdi Bosić.

On je pozvao predsjednika Srpske da izvrši zakonsku obavezu i odluku Narodne skupštine i da sprovede referendum.

Još iz INFO

Komentari 5

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Nn.

Pa Bosiću po bogu brate sam sebi uskačeš u stomak, a i treba tu si ti gubitnik, posto si prava poturica ti i elita oko tebe.

kda

Tacno je.Gdje su SDS-vi nacelnici da se zaposlila pretezno familija i prijatelji od nacelnika a isto tako da se i pola trga prodaje.Slicno kao u Doboju i ostalim opstinama.A narod i penzoneri traze hranu po kontenerim.Sta je sa nezaposlenima.Kakve naknade treba dati ili mrvice gospodo od "bijelog hljeba".

srpski borac

@kda evo na Palama nacelnik opstine zaposlio svoju bivsu zenu na Ekonomski fakultet niko od porodica poginulih boraca da se pobuni zato i ova omladina na birou cuti,a ta njegova zena vedrana dolazi kad hoce na poso i odlazi sa posla kad ona hoce,takodje nacelnik opstine istocni stari grad zaposlio svoju zenu sa trgovackom skolom u elektrodistribuciju radi kao referent a ne zna dva broja sabrat!!!ali neka to sve treba ovim jajarama sto glasaju za takve lopove!!.

Gz

Bosicu okreni se Bakiru i tvojoj Bejha a RS OSTAVI NA MIRU

Bojana

jel vam to toliko draga vlast,sto da pomognete narodu???pomozite vi bakir begu s kojim ste vi u koaliciji na nivou propale drzave bih,nema potrebe da "pomazete" srpskom narodu jer ste davno izdali i prodali R.Srpsku!!!ako i budu izbori samo vi mozete ostat porazeni jos vise jer ni jedan srbin nece glasat za vas sram vas bilo bosicu,ivanicu,cavicu stidite se zemlje kojom hodate!!!!!!.!!!!!!.!.!!.!.!.!!.

MONDO REPORTAŽE