• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Muratović i Ajanović optuženi za zločine u Goraždu

Autor SRNA

Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Asima Muratovića (57) i Ćazima Ajanovića (58) zbog ratnog zločina nad zarobljenicima srpske nacionalnosti u Goraždu.

 Muratović i Ajanović optuženi za zločine u Goraždu Izvor: iStock
Izvor: iStock

Oni se terete da su od septembra do novembra 1993. godine, u svojstvu stražara opštinskog zatvora u zgradi MUP-a u Goraždu, kršeći pravila međunarodnog prava, nečovječno postupali prema ratnim zarobljenicima srpske nacionalnosti.

Muratović se tereti da je sa još dva njemu poznata stražara u jednoj prostoriji zatvorenog ratnog zarobljenika Vojske Republike Srpske čiji su inicijali D.V. udarao pesnicama i nogama po svim dijelovima tijela, od čega je D.V. više puta gubio svijest, nakon toga bi ga polivali vodom da bi se osvijestio, a zatim ga nastavljali udarati, nanoseći mu jake fizičke i duševne bolove.

Ajanović se tereti da je sa još dvojicom stražara, ratnog zarobljenika Vojske Republike Srpske čiji su inicijali M.M., koji se vratio u zatvor sa obavljanja prinudnih radova, tukao i tjerao ga da prizna da je četnik.

Nakon toga su ga udarali zatvorenim pesnicama, nogama, gumenom palicom po glavi, stomaku, nogama i rukama, namjerno mu nanoseći snažne tjelesne i duševne bolove, od kojih je M.M bio u polusvjesnom stanju.

Ova zlostavljanja ostavila su trajne psihičke i fizičke povrede žrtvama.

Optuženi se terete da su počinili krivično djelo ratni zločin protiv ratnih zarobljenika, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Optužnica će biti proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE