• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Irinej poželio Srpskoj da dugo slavi Dan Republike

Autor SRNA

Njegova svetost patrijarh srpski Irinej poželio je Republici Srpskoj da dugo dočekuje i slavi sveti dan - 9. januar, Dan Republike, a srpskom narodu da opstane i da se osjeća kao narod sa punom slobodom.

"Neka je blagosloven današnji dan, neka Gospod blagoslovi Republiku Srpsku i srpski narod, koji voli slobodu, koji nikoga nije porobljavao, nego je činio drugima ono što je želeo i sebi", poručio je patrijarh srpski na svečanom prijemu u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske, koji je organizovao predsjednik Republike Milorad Dodik.

Svečanom prijemu prisustvovali su predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić i ministri u Vladi Srbije, predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović, ambasador Rusije u BiH Petar Ivancov, predstavnici zakonodavne i izvršne vlasti Srpske, te kulturnog i javnog života.

Republika Srpska danas slavi 24. rođendan. Osnovana je 9. januara 1992. godine pod prvobitnim nazivom Srpska Republika BiH.

Tim povodom danas je u Sabornom hramu Hrista Spasitelja u Banjaluci NJegova svetost patrijarh srpski Irinej služio Svetu arhijerejsku liturgiju, te organizovani svečana akademija, kao i svečani prijem u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE