• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SzP poziva građane da izraze nezadovoljstvo

Autor mondo.ba

Dragan Čavić i Igor Crnadak, ispred Saveza za promjene, pozvali su građane da se masovno odazovu na protest u subotu. Od vlasti traže da na svom kontramitingu ne izazivaju sukobe.

Pozvali su vlast da ne dođe do poskupljenja struje, da isplate sve zaostale boračke dodatke kao i ostala davanja.


Crnadak je demantovao da iza protesta opozicije stoje stranci, a Milorada Dodika, predsjednika RS zapitao ako je to tačno zašto je zvao u svoju kuću na slavu zvao one koji ruše Republiku Srpsku, prenosi ATV.

Osudio je govor turskog premijera Ahmeta Davutoglua na otvaranja Ferhadije, a Dodiku zamjerio što o tom govoru nije obavijestio druge stranke, obzirom da, kako je rekao Crnadak, Dodik je bio upućen u cijeli tok organizacije.

“Izjave Milorada Dodika nemaju utemljenje ni istine. Ne biraju se sredstva da bi se usmjerilo ka organizatorima protesta građana koji su nezadovoljni stanjem u Republici Srpskoj”, rekao je Dragan Čavić, lider NDP-a.

On je kazao da su ponovili zahtjev gradskim vlastima za organizaciju protesta, ali da i dalje nisu dobili odgovor.

“Proteste ćemo održati bez obzira hoće li odobriti održavanje ili ne. Moraju znati da smo uradili sve u skladu sa zakonom. Ustavno pravo građana svih u RS je da mogu organizovati mirne skupove”, kazao je Čavić te pozvao sve građane Banjaluke i cijele RS da se pridruže i izraze nezadovoljstvo.

Čavić je rekao da će se okupljanje desiti u parku Mladen Stojanović, a skup će ići od Trga Krajine gdje će miting i završiti.

“SNSD je zlouptrijebio svoju poziciju uzevši sve termine do 6. juna. Oni snose odgovornost za bezbjednost i dužni su da obezbijede uslove. Ponavljam, kakav god odgovor bio neće nas ništa spriječiti.”

On je istakao kako je policija narodna, a ne režimska.

“Nadam se da će se tako i ponašati.”

Na pitanje da li su se u strukturama vlasti prepali protesta opozicije, Čavić je kazao da ne mjeri njihova emotivna stanja, ali da im očigledno nije svejedno.

“Obratiće se građani koji su ugroženi i koji su dovedeni u nenormalno stanje. Političko obraćanje će biti svedeno na minimum, a možda ga i ne bude.”

Na pitanje da li može doći do eskalacije mitinga, s obzirom da će opozicija i pozicija održati proteste isti dan, na istom mjestu i u isto vrijeme.

“Neozbiljnost da se organizuje kontramiting na isti dan je dovela do bezbjednosnih rizika. Ljudi dolaze u Banjaluku sa raznih strana, ima dosta ostrašćenih. Nije isključeno da se dese konfrotacije, sve je moguće. Da nisu najavili skup isti dan, naši protesti bi prošli krajnje bezbjedno.”

On je kazao da organizatori skupa snose svu odgovornost, kako i piše zakonom.

Još iz INFO

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Muka

Jadan je ovaj Savez za Promjene to su sve srpske izdajice koji hoće da proliju srpsku krv za njihove džepove i fotelje. To su sve sledbenici Vuka Brankovića.

Gz

A kad je protest SzP-a ?

MONDO REPORTAŽE